Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 10 hónapos kortól tényleg...

10 hónapos kortól tényleg kaphat egy kis lekváros kenyeret?

Figyelt kérdés

Babóm 10 hónapos,reggel és este tápszeres még,de a köztes időben már darabosakat eszik,8 foga van.

Minap olvastam,hogy be lehet vezetni a lekvárt,de csak a házi főzésűt.

Sajnos én nagyon béna vagyok befőzés terén.No meg kellékeim sincsenek hozzá,külföldön élünk.

De viszont vannak jóminőségű lekvárok a boltban,mint pl.a Bonne Maman jamek,amik nagyon finomak.

Várjak így a lekvár bevezetésével 1 éves korig,vagy azért minimális mennyiségben adhatok neki?

2012. jan. 7. 11:14
 1/6 anonim ***** válasza:

Változó, ki hogy gondolja! Én adtam vajas lekváros kenyeret, kalácsot, felvágottat, joghutba, krémtúróba mártogatott kenyeret, kalácsot, kis pörkölt szaftba, sült májba mártott kenyeret, paradicsom, paprika mellé.

Szinte azt ette amit mi ilyen idősen napközben, csak reggel este kapott tápszert, mintha tejet inna a reggeli vacsi mellé. Első bábáskodott mindig mindentől tartanak, szabályok szerint próbálják etetni a gyermeket, de a 2-3 gyermeket fel neveltek már hamarabb merik adni az ételeket, nem várják meg hogy egy éves legyen a gyerek, már 10 hónapos ám is ad rántottát a babának. Lányom 10 hónapos ám kapott tej szeletet, túrótrudit, sőt tortát, péksütiket, pogácsát, almás pitét.

2012. jan. 7. 11:26
 2/6 anonim ***** válasza:
10 hónaposan már mindent evett a kisfiam (kivéve tej, tojásfehérje, méz, magvak). Sőt már nem is főztem neki külön, azt ette amit mi. Nem főzök erősen, zsírosan, sosem főztem úgy.
2012. jan. 7. 11:36
 3/6 anonim ***** válasza:
2. vagyok. Amint betöltötte az 1 évet, már kapta a bolti tejet is, pedig 25 hós koráig szopizott is. Mézet is adtam neki, és a tojásfehérjét is. Szóval 1 évesen mindenevő lett a kisfiam.
2012. jan. 7. 11:38
 4/6 anonim ***** válasza:
Én is adtam már 9 hónaposan pár falat vajas lekváros kalácsot. Mondjuk nekünk van házi lekvár anyóstól, de a boltit is kóstolta már.
2012. jan. 7. 12:19
 5/6 anonim ***** válasza:
Én nem adtam és most sem fogok a 2. babámnak 1 éves kora előtt. Rengeteg benne a cukor.
2012. jan. 7. 15:14
 6/6 anonim ***** válasza:
1 éves a kisfiam, a mama lekvárjából már evett 10-11 hónaposan, a tejpépbe kevertem bele. Most már lekváros kenyeret is eszik, de tényleg csak azt, amit anyósom főzött be, és tudom, milyen gyümölcsből, hogyan készült. Amiről te írtál, azt nem ismerem, de nézd meg az összetevőket, miből mennyi van benne, és ha jónak találod, próbáld meg!
2012. jan. 7. 15:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!