Szorulásra mit adhatok 4 és fél hós babámnak?

Én négy hónaposan kezdtem tápszeres babámnál a hozzátáplálást. Sok helyen írják, mondják hozzáértő emberek hogy 4 hónaposan lehet már próbálkozni.
DE NEM EZT KÉRDEZTEM!!!

Ezt találtam neked a babakonyha.hu-n, ez direkt székrekedésre van!!
Gyümölcsös tejpép keverve
Nestlé kedvenc receptje
Értékelés:
A dietetikus véleménye:
Kiemelkedően magas rosttartalmú étel, amely a szilva hatásával kiegészülve hatékonyan oldja meg az apróbb-nagyobb székrekedéses problémákat. Újabb jó példa a gyári készítmények könnyű és gyors felhasználására. Ezzel a szülők sok időt és rengeteg piszkos edényt takaríthatnak meg.
Idő: 10 perc
Nehézség: könnyű
Hozzávalók:
50 g Gyümölcsös tejpép
20 g szilvalekvár
20 g aszalt szilva
Elkészítés:
A Gyümölcsös tejpépből sűrű krémet készítünk. A tartósítószermentes szilvalekvárt kevés vízzel felfőzzük és a tejpéppel durván elkeverjük. A tetejére apróra összevágott aszalt szilvát szórunk. Ízléstől függően, és ha a baba kora engedi, kevés őrölt fahéjat is szórhatunk a tetejére.
Típus: Receptek bébiételekből
Életkor: 4 hónapos kortól
Diétás javaslat: Székrekedésre
Ízletes salátafőzelék
Anita receptje
2007.05.09.
A dietetikus véleménye:
Az anyatejes táplálás mellett 4 hónapos kortól elkezdhetjük bővíteni a baba étrendjét. Egyszerre egyféle zöldséget, gyümölcsöt kínáljunk, de ha ezen már túl vagyunk, akkor jó választás ez a főzlék. Sózni nem szükséges.
Idő: 20 perc Típus: Főzelékek
Nehézség: könnyű Életkor: 4 hónapos kortól
Recept leírása Diéta: Székrekedésre
Hozzávalók:
2 közepes méretű salátalevél
1 sárgarépa
1/2 fehérrépa
1 közepes burgonya
Elkészítés:
A salátát jól szétfőzöm, a főzölevet többször cserélem. A sárga és fehérrépát odateszem főni, ha megpuhult, hozzárakom a burgonyát, pici sót és felengedem vízzel. Ha minden megfőtt, a főzőlével összeturmixolom.
A sárgarépa nyersen székletlazító.
Típus: Főzelékek
Életkor: 4 hónapos kortól
Diétás javaslat: Székrekedésre
Bocs, ha hosszú lett, úgy másoltam, de ha felmész a babakonyha.hu-ra, ott még van!!

Nem véletlenül mondják, hogy 6 hónaposan kell elkezdeni a hozzátáplálást. Nekem azt mondta az orvosom, ha hamarabb kezdem el, nem vállalja a felelősséget.
A csecsemő gyomrát, bélrendszerét folyamatosan kell szoktatni az ételekhez.
Tudom... nem ez volt a kérdés...(de ha össze-vissza eteted, nem is csoda!)

Én 6 hósan kezdtem még is szorulásos volt. A lényeg a sok folyadék. Vizet akartam neki adni de abból alig ivott.
Most a hippes gyermekteát iszik abból 3- 4 dl és rendbejött a széklete.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!