Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Szorulásra mit adhatok 4 és...

Szorulásra mit adhatok 4 és fél hós babámnak?

Figyelt kérdés
Már megy a hozzátáplálás, eszik répát krumplit céklát, Az almától szorulása van , Banánt már nem merek neki adni. Az öszibarackot nem szereti. Milyen gyümölcsöt adhatok neki? Szilvát már lehet? Hogy készítsem el neki?
2009. máj. 23. 17:23
 1/8 anonim ***** válasza:
37%
Talán hagyd abba a hozzátáplálást, mert valószínűleg attól van szorulása. A bélrendszere ugyanis teljesen éretlen még. 6 hónapos korig csak tápszer, vagy anyatej adható.
2009. máj. 23. 17:25
 2/8 A kérdező kommentje:

Én négy hónaposan kezdtem tápszeres babámnál a hozzátáplálást. Sok helyen írják, mondják hozzáértő emberek hogy 4 hónaposan lehet már próbálkozni.

DE NEM EZT KÉRDEZTEM!!!

2009. máj. 23. 17:36
 3/8 A kérdező kommentje:
Ja és az üveges sütőtököt és a tejpépet nagyon szereti.
2009. máj. 23. 17:42
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Ezt találtam neked a babakonyha.hu-n, ez direkt székrekedésre van!!

Gyümölcsös tejpép keverve

Nestlé kedvenc receptje

Értékelés:

A dietetikus véleménye:

Kiemelkedően magas rosttartalmú étel, amely a szilva hatásával kiegészülve hatékonyan oldja meg az apróbb-nagyobb székrekedéses problémákat. Újabb jó példa a gyári készítmények könnyű és gyors felhasználására. Ezzel a szülők sok időt és rengeteg piszkos edényt takaríthatnak meg.

Idő: 10 perc

Nehézség: könnyű

Hozzávalók:

50 g Gyümölcsös tejpép

20 g szilvalekvár

20 g aszalt szilva

Elkészítés:

A Gyümölcsös tejpépből sűrű krémet készítünk. A tartósítószermentes szilvalekvárt kevés vízzel felfőzzük és a tejpéppel durván elkeverjük. A tetejére apróra összevágott aszalt szilvát szórunk. Ízléstől függően, és ha a baba kora engedi, kevés őrölt fahéjat is szórhatunk a tetejére.

Típus: Receptek bébiételekből

Életkor: 4 hónapos kortól

Diétás javaslat: Székrekedésre

Ízletes salátafőzelék

Anita receptje

2007.05.09.

A dietetikus véleménye:

Az anyatejes táplálás mellett 4 hónapos kortól elkezdhetjük bővíteni a baba étrendjét. Egyszerre egyféle zöldséget, gyümölcsöt kínáljunk, de ha ezen már túl vagyunk, akkor jó választás ez a főzlék. Sózni nem szükséges.

Idő: 20 perc Típus: Főzelékek

Nehézség: könnyű Életkor: 4 hónapos kortól

Recept leírása Diéta: Székrekedésre

Hozzávalók:

2 közepes méretű salátalevél

1 sárgarépa

1/2 fehérrépa

1 közepes burgonya

Elkészítés:

A salátát jól szétfőzöm, a főzölevet többször cserélem. A sárga és fehérrépát odateszem főni, ha megpuhult, hozzárakom a burgonyát, pici sót és felengedem vízzel. Ha minden megfőtt, a főzőlével összeturmixolom.

A sárgarépa nyersen székletlazító.

Típus: Főzelékek

Életkor: 4 hónapos kortól

Diétás javaslat: Székrekedésre

Bocs, ha hosszú lett, úgy másoltam, de ha felmész a babakonyha.hu-ra, ott még van!!

2009. máj. 23. 18:40
 5/8 A kérdező kommentje:
Köszi! Ez egy érdemleges válasz! Mégegyszer köszi!
2009. máj. 23. 19:42
 6/8 anonim ***** válasza:

Nem véletlenül mondják, hogy 6 hónaposan kell elkezdeni a hozzátáplálást. Nekem azt mondta az orvosom, ha hamarabb kezdem el, nem vállalja a felelősséget.

A csecsemő gyomrát, bélrendszerét folyamatosan kell szoktatni az ételekhez.

Tudom... nem ez volt a kérdés...(de ha össze-vissza eteted, nem is csoda!)

2009. máj. 24. 00:30
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

Én 6 hósan kezdtem még is szorulásos volt. A lényeg a sok folyadék. Vizet akartam neki adni de abból alig ivott.

Most a hippes gyermekteát iszik abból 3- 4 dl és rendbejött a széklete.

2009. máj. 24. 07:32
 8/8 A kérdező kommentje:
Oké igykszem óvatosabban etetni. Nem össze-vissza.
2009. máj. 24. 09:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!