Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mivel tudom fejleszteni a...

Anita0802 kérdése:

Mivel tudom fejleszteni a 7hetes babám?

Figyelt kérdés
igaz hogy tornásztatni kellene születése óta ha igen hogy?
2012. jan. 5. 19:43
 1/6 anonim ***** válasza:
A csípőjét kell kicsit tornáztatni, fejleszteni színes játékokkal,csörgőkkel, énekléssel. De még kicsi,majd néhány hét múlva jobban érdekli minden, most Rád van szüksége, ölelgesd, szeretgesd, énekelj neki,beszélj hozzá. A tornával kapcsolatban az orvos tud segíteni.
2012. jan. 5. 19:59
 2/6 A kérdező kommentje:
az orvos finoman sz...ik ránk ezt is a barátnőm emlitete
2012. jan. 5. 20:23
 3/6 anonim ***** válasza:
Első vagyok. Mi a helyzet a védőnővel? Nem tudtok orvost váltani?
2012. jan. 5. 20:24
 4/6 anonim ***** válasza:

Esti fürdés után, össze kell tudni érinteni a bal térdet a jobb könyökkel, és ugyan ezt fordítva is.Így tudod ellenőrizni, hogy a picinek nem-e rándult meg valamije a fürdés alatt.Én konkrétan csak akkor tornáztattam amikor fájt a hasa.Megfogtam a térdeit feltoltam a hasáig, és körbe vissza a kiindulásig.Én ezeket csináltam csak, és babómnak semmi baja nincs.Most lesz 1 éves és már 2 hónapja rohangál! :)

Egyébként nekem sem mondtak el soha semmit!

2012. jan. 5. 20:44
 5/6 anonim ***** válasza:

Nem lehet hogy a Katona-féle módszerre gondolsz, amikor az elemi mozgásmintákat ill. reflexeket gyakoroltatják a babával. Olyan babáknak szokták csak javasolni, akiknek volt vmi szülésnél, vagy nem jó az izomtónusuk, vagy koraszülötteknek. Ilyen tornagyakorlat pl az ülésbe húzás. De ezeket a tornagyakorlatokat a neurohabilitációs rendelésen tanítják meg az anyának, oda csak olyan gyereket utal be a gyerekorvos, akinek van valami izomtónus próblémája, vagy rossz volt esetleg az apgar értéke. Ez azért jutott eszembe mert "fejlesztést" írtál a kérdésben

Amúgy meg csipőtornát szoktak még javasolni, ha valami gond van a csípővel, pl laza, vagy kötött

De ezt neten nem igazán lehet elmutogatni, úgyhogy kérdezd meg a védőnőt, vagy az orvost

2012. jan. 5. 21:31
 6/6 A kérdező kommentje:
nincs semmi konkrét baja csak hallottam hogy ezt is kell csak fogalmam sem volt hogy hogy és mit és főleg mikor. a védőnőm most került ki a főiskoláról és olyan sötét mint az éjszaka a doki meg olyan mint ha némasági fogadalmat tett volna. :-)
2012. jan. 5. 22:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!