Mivel tudom fejleszteni a 7hetes babám?
Esti fürdés után, össze kell tudni érinteni a bal térdet a jobb könyökkel, és ugyan ezt fordítva is.Így tudod ellenőrizni, hogy a picinek nem-e rándult meg valamije a fürdés alatt.Én konkrétan csak akkor tornáztattam amikor fájt a hasa.Megfogtam a térdeit feltoltam a hasáig, és körbe vissza a kiindulásig.Én ezeket csináltam csak, és babómnak semmi baja nincs.Most lesz 1 éves és már 2 hónapja rohangál! :)
Egyébként nekem sem mondtak el soha semmit!
Nem lehet hogy a Katona-féle módszerre gondolsz, amikor az elemi mozgásmintákat ill. reflexeket gyakoroltatják a babával. Olyan babáknak szokták csak javasolni, akiknek volt vmi szülésnél, vagy nem jó az izomtónusuk, vagy koraszülötteknek. Ilyen tornagyakorlat pl az ülésbe húzás. De ezeket a tornagyakorlatokat a neurohabilitációs rendelésen tanítják meg az anyának, oda csak olyan gyereket utal be a gyerekorvos, akinek van valami izomtónus próblémája, vagy rossz volt esetleg az apgar értéke. Ez azért jutott eszembe mert "fejlesztést" írtál a kérdésben
Amúgy meg csipőtornát szoktak még javasolni, ha valami gond van a csípővel, pl laza, vagy kötött
De ezt neten nem igazán lehet elmutogatni, úgyhogy kérdezd meg a védőnőt, vagy az orvost
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!