Milyen anyagból (pl. filcből. Stb. ) a legjobb játékot készíteni egy újszülött babának?
Sziasztok!
Szeretnék készíteni valamilyen figurát (maci vagy valami hasonlóban gondolkodom) ajándékba. Viszont nincs ötletem, hogy milyen anyag lenne ideális erre a célra? Milyen szempontokat vegyek figyelembe, amik fontosak az anyag kiválasztásánál? Köszönöm a segítséget!
Kérdés mit akarsz mit csináljon vele?
én filcet nem használnék amíg bármit is a szájába vesz.
mindenképpen olyan anyagot ami nem nagyon szöszöl.
amire figylej hogy úgy legyen megvarrva hogy ne tudjon lenyelni semmit. pl babaszeme , farkát leharapni, letépni a fülét és a szájába tenni.túl hosszú zsinór amivel lógatod stb... ja és pl belét se tudja a szájába tömni.
Bébiplüss nevű anyagot keress a méteráru boltban.Ez nagyon finom puha és nem szöszöl.Én szundikendőt csinálnék belőle egy kis macifejjel a közepén.
Tök jó ötletet adtál:)
Hát újszülöttnek nem igazán kell játék. Kb. két hónapos korig max. nézelődnek, de utána is az elsődleges játék a saját kezük, eltart egy darabig, mire képesek megfogni valamit.
Ha tényleg az "újszülöttnek" akarsz készíteni, akkor csinálj valamilyen fellógatható dolgot (lehet filcből is), pl. forgót, vagy fali képet, amit nem tud megfogni, csak nézegetni.
Vagy olyasmit valami vékony selyemből, amit egy kisebb légmozgás is megmozgat, mert a mozgó dolgokra jobban felfigyelnek.
A színekre koncentrálj, az élénk színek keltik fel leginkább a figyelmet. (Piros, narancs, pink, erős sárga, és persze az alap színek) A paszteleket kerüld.
Filc ne legyen, mert a legtöbb foszlik, ha a gyerek jól bekapja és összenyálazza...(kislányom pár hónaposan simán szétszedte a nővéremtől kapott saját készítésű filc macit).
Én olyat vennék, ami nem szőrös, hanem inkább sima anyag vagy jó minőségű plüss.
A kicsik imádják a kiálló, piszkálható részeket, szerintem varrj bele olyat is, pl.:
A meska.hu-n nézz szét, jó pár ötletet gyűjthetsz onnan, írják azt is miből készítik a termékeket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!