Melyik a legjobb kenguru újszülött kortól?
A kenguru nem túl jó választás, mert a baba lába csípőből lóg, és általában merev a hátuk, ami azért felesleges, mert a baba háta C alakú. Az a hordozó a jó, ami rendesen megtámasztja térdhajlattól térdhajlatig és terpesztartásban van. Ilyen a hordozókendő, a mei tai vagy a csatos hordozó például. Ráadásul ezek a hordozó személynek is kényelmesebbek, mert a baba súlya egyenletesen oszlik el, míg a kenguruban "csüng" a válladon, és a legtöbbnek nincsen derékpántja sem.
Újszülött korban legjobb a kendő, főleg a rugalmas kendő, mert az puhán tartja, és előre meg lehet kötni.
De a szövött kendő is jó vagy a mei tai-t is meg lehet úgy kötni, hogy újszülöttnek is jó legyen.
Létezik csatos hordozó is, az olyasmi felépítésű, mint a kenguru, nem kell kötögetni, előre kell beállítani a pántokat, viszont a kenguruval ellentétben ez biztosítja a terpesztartást, nem lóg a lába. Viszont ezt csak 3 hónapos kortól ajánlják (bár néhány gyártó úgy reklámozza, hogy újszülött kortól is lehet szűkítővel (ilyen pl. a Manduca vagy a Liliputi csatos, a Rainbow kollekcióból).
Ja, és a legtöbb kenguruban nem lehet háton hordozni, holott az ember valójában háton hordozásra termett, így egy 7-8 kilós babát elől hordozni már igencsak kényelmetlen, és nem is egészséges a hordozó személynek.
Pár link, amit érdemes megnézegetni:
Nálunk 19 hónap korkülönbség van, és nagyon sokat segít a hordozás, de nem csak a sétáknál, hanem otthon is, mert a nagy is oda tud bújni, őt is fel tudtam venni, ha a kicsi rajtam van, és kevésbé van féltékenység. :) Amúgy én mei tai-ban és csatosban hordozok...
Kengurut semmiképp!A hagyományos fajtát értem ez alatt!
Inkább rugalmas kendőt,vagy babaerszényt.
De itt mindent elolvashatsz a hordozásról:
De egy testvérkocsi is jó lehet!Semmivel nem macerásabb.mint egy 4-5-6 kilós gyerek rád akasztva+ egy másik,aki csetlik,boltlik,vagy rohanni kell utána :)
Nekem ilyen van:
Utolsó!
Akkor leírom még egyszer:
a kenguru nem támasztja meg megfelelően a babát, nem jó a csípőfejlődés szempontjából. Míg egy jó hordozó (mint pl. a kendő - persze jól megkötve) biztosítja a terpesztartást. Ebben a pózban megelőzhetők, sőt, korrigálhatók is egyes csípőproblémák (pl. csípőficam).
De mindegy, már leírtam egyszer...
Köszönöm a hasznos válaszokat!!Ez a csattos hordozó tűnik a legjobbnak a Lilliputitól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!