Mikor "szűnt" meg babátoknál a nappali alvás? Mit csináltok ha már semmi sem jó? (17hós)
17 hónaposom tegnapelőtt és ma sem hajlandó aludni napközben. egész egyszerűen nem! viszont délután 5-től már alig bírtunk vele a múltkor, mindenért nyügös volt, mert ugye fáradt volt. elvittük hamarabb fürödni, de ugyanúgy akkor aludt el mint mikor szokott ha alszik napközben. ma már előre tartok az estétől.
Mivel foglaljátok le babátokat ha ilyen van?
s ugye nekem is jó lenne egy kis szusszanás napközben :/
17 hónapos még nem szokik le a nappali alvásról ha lehetőséget adsz rá, fejletlen még ahhoz az idegrendszere. na meg 2 nap után különben se leszokásról beszélünk...
tarts csendes phenőt a sötét szobába, délelőtt sétáljatok nagyot, vidd gyerekek közé, hogy lefáradjon, már több inger kell neki :)
még egy kérdés, honnan tudod, hogy ma se alszik?
fektesd le most, 1 órát legyen a szobájában a kiságyban, majd akkor meglátod, hogy alszik-e. általában túl uncsi a pihi, belealszanak ;)
lehet az a gond, hogy túl korán próbálod lefektetni!
minden ebéd után úgy fél egykor szokott aludni. ma voltunka fejlesztőben, hazafelé aludt 5 percet az autóban. amint leöltöztettem fel is kelt. aztán evett, és utána 3/4 órán át próbáltam altatni, hiába. sötét volt a szobában, mindig lehúzoma redőnyt. de ő csak mászkált, ficánkolt, majd ment az ajtóhoz és sírt hogy ki akar menni.
tegnapelőtt viszont nem voltunk sehol, akkor nem akart aludni, éppúgy mint ma. igaz 1,5 órát alszik napközben, de az is jobb volt mint a semmi.
én nagyon remélem hogy nem szokik le róla, de ötkor már nem fogom engedni hogy aludjon mert akkor meg az éjszakának lőttek.
vagy az az öt perc elég lett volna neki?? :O
sajnos itt nálunk nagyon fúj a szél, hideg van, ígyis megfagytunk mire a babakocsival a kocsihoz értünk mikor a fejlesztőben voltunk. pedig csak 6-8 perc volt.kivinni nem tudom, azaz nem nagyon szeretném.
ha véletlenül elalszik autóba akármilyen kis időre, akkor sajnos nálunk is lőttek az alvásnak.
Más esetben fektesd le később, akár kettőkor és keltsd fél 4-4 felé.
Még az óvodában is alszanak a gyerekek!!!
Ha a 3,5 éves reggel sokáig alszik, fél 8-ig, mondjuk, őt nem fektetem le nappal. De a kicsi 20 hónapost igen!!!
A lányom 22 hónapos kora óta nem alszik nappal, sajnos.
Én mindent kipróbáltam, és nem altattam másként, mint eddig. Besötétítettem, olvastam mesét, adtam neki meleg tejet stb., de nem hatott rá.
Persze, ha autóval megyünk elalszik benne, de ez minden nap nem mehetne!
Viszont az este 10 óra helyett, már este 8-kor alszik, reggel 8-ig.
Játszunk vele, építünk, rajzolunk, mi olyan 6 körül fürdünk meg általában.
köszi csajok a választ :)
itt mászkál fel alá a lánykám, nem úgy néz ki mint aki fáradt, álmos. de megfogom beviszem megint a szobába, hátha aludna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!