Tápszeres vagy anyatejes?hozzátáplálás megy e már?
Az én kislányom anyatejes volt de sajnos a menstruáciomkor megváltozott a ej íze és 10 napig nem akarta megenni most meg már nem is kéri és hiába fejem mára már csak 20-30ml van:(tápszert kap így de ugyanúgy 3óránként kéri.Nem baj ez?
2012. jan. 5. 09:16
1/8 alaszka válasza:
Szerintem nem baj a 3 óra. Enyém 6 és fél hónapos, anyatejes, kap már gyümit és főzit is, de így sem bír ki 3 óránál többet. Ha összeszámolom, akkor, reggel szopizik, majd 9-10 között tízóraira kap gyümit egy kis keksszel, ezután szopik általában még, majd ebédre főzelék, ezután is szopik még kicsit, aztán még estig szopizik még egyszer, és éjjel meg vagy 2-3 alkalommal. Kb. 8 alkalommal eszik még, de ebből van olyan szopizás mikor szerintem csak szomjas, mert 1-2 perc alatt végez.
2012. jan. 5. 09:31
2/8 anonim válasza:
Hát az enyém anyatejes és 10-11-szer szopik (ebben benne van az éjjeli 1-2 szopi is). Kínálgattam már mással szívesen eszik, de még nem váltok ki étkezést. Bár kezd fárasztó lenni a kétóránkénti cicizés:(
2012. jan. 5. 09:35
3/8 anonim válasza:
Kislányom kezdetektől fogva tápszeres,csak 1.5 hétig tudtam szoptatni egy fertőzés miatt antibiotikumot kelledtt szednem és utána már nem volt tejem.
Jelenleg 4x eszik 200ml-t.
reggel 8-kor,12,16 és 20órakor vannak az étkezések.
Most kezdtük a kóstolgatást,délelőtt 10körül szokta kapni.
Neki elvileg 5x kellene ennie 180ml-t,de akkor 3 óránként kapná,de az túl korán van neki,sokat meghagyott így áttértünk a 4 óránkénti étkezésekre és így nem marad meg táp,pont elég neki.
2012. jan. 5. 09:36
4/8 anonim válasza:
5 hónapos, anyatejes kizárólag. Alig bír kis 3 órát de az éjszakát teljes egészében átalussza.
2012. jan. 5. 09:39
5/8 anonim válasza:
6 hónapos lesz hamarosan és anyatejes. Most próbálom kiváltani a tízórait. Egyébként kb 3 óránként eszik, éjszaka 1-2szer kel enni.
tápszeres és 5x eszik 180ml-t este 200at. Tízóraira szilárdat kap, ha kiváltottuk már akkor megeszik 200g-ot, és utána csak pár korty teát iszik, ha kóstoltatós nap van akkor csak 120-150ml tápszert kap, a többi pedig a másik kajcsi.
Nem baj, hogy 3óránként eszik, ez nálunk is így van:)
2012. jan. 5. 12:21
8/8 A kérdező kommentje:
Jelenleg 3 óránként eszik reggel pép kb 2.5 dl vizből,ezt nem tudom mennyiségre mert kanalazunk,tízórai gyümi vagy főzi,ebédre 220-250ml tápszer ebben van 3 ek sinlac h sűrűbb legyen mert csőrös mam-ból fogyassza bukós baba ezért a sinlac,uzsi gyümi vagy főzi,vacsora meg 250 ml sinlacos tápszer éjjel 1 szer kel hajnal 5 körül akkor iszik pár korty vizet és ennyi,így áll be most nekünk.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!