Cumizik a babád?
Ha nem, akkor miért nem?
Az igen esetén tudom az érveket :)
Első gyerekem cumizott, második nem cumizik.
1. cumizott.
2. nem cumizott.
3. nem cumizott.
4. cumizik.
5. nem cumizik.
Nálunk nincsenek érvek-ellenérvek. Mindegyiküknek felajánlottam, 2-nek kellett, 3-nak nem.
Nem cumizott.
Hogy miért? Hát, mert nem akart. :) Megpróbáltam az elején párszor a szájába dugni a cumit, de nem lehetett átverni, dühösen kiköpte, így nem erőltettem. Érdekes módon az ujját sem szopja.
Lehet, hogy pár éjszakánk nyugodtabb lett volna, ha elég lett volna a felsírások alkalmával csak visszarakni a szájába, de most már örülök, hogy így alakult. 20 hónapos, és nem kell azon agyalnom, hogyan szoktassam le. (Tudom, sok gyereknél magától megoldódik a helyzet, de soknál meg nem.)
Három hónap múlva itt a második, neki is fel fogom ajánlani, aztán majd meglátjuk, hogyan alakul.
Kisfiam nem cumizik. Nagyon örülök neki, ugyanakkor néha jó lett volna, talán könnyebbek lettek volna az éjszakák. Piciként 3x-4x megpróbáltuk a szájába tenni, de mindig azonnal repült. Így nem erőltettük. Később lehet, hogy már elfogadta volna, de 5-6 hósan pedig már mi nem akartuk egyáltalán rászoktatni. Szerencsére az ujját sem szopja.
19 hós kisfiú anyukája
Lányom nem cumizik. Egyszerűen nem fogadta el. Most már jó ez így, de mikor végigordította a napot kicsiként, akkor örültem volna, ha elfogadta volna a cumit. :)
De nem kellett neki.
15 hónapos most.
5 hónapos kislányom nem cumizik, nem fogadta el, de őszintén szólva nincs is rá szükség, nem egy sírós baba.
Viszont a 3 éves kisfiam sajnos még mindig cumizik alvásnál.
1. nem, ő az ujját találta meg 2 hósan, akkor próbáltam, hátha kell a cumi, de azt kiköpte mindig, az ujját azóta is szopja alvás előtt, 3 éves múlt.
2. ő sem cumizik, ő is az ujját találta meg kb 2 hósan, alvás előtt kb 6 hós koráig, azóta semmi, próbáltam a cumit akkor, kiköpte.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!