Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Normális, hogy ilyen sokat...

Normális, hogy ilyen sokat iszik? 7 hós.

Figyelt kérdés

Idáig napi 3-4 cumisüveg víz fogyott, de ma az 5.-nél tartunk. 1 cumisüveg 125 milis.

Ez megy már egy hónapja kb. Előtte 2 cumisüveg volt az átlag. Mondjuk most már többször kap gyümit, vagy főzeléket, vagy tejpépet, 7 gabonás pelyhet, stb... De nem hinném, hogy ezért. Emellett cicizünk még 4 óránként.

2012. jan. 3. 22:07
 1/10 alaszka ***** válasza:
Szerintem fél liter víz az sok, ha emellett még szopik is...Evés után issza meg ezeket, vagy van hogy csak úgy?
2012. jan. 3. 22:15
 2/10 alaszka ***** válasza:
1. vagyok. Az enyém 6 és fél hónapos, eszik már gyümit, főzeléket, szopik is, de ezenkívül semmit nem iszik. Hiába adnám cumisból, pohárból, kiköpi a vizet, teát. Nekem ezért fura.
2012. jan. 3. 22:17
 3/10 anonim válasza:
Az enyém a 250 ml-s cumisüvegből ivott meg ennyi idősen napi 3-4-et. Mondjuk már nem szopott, este 3 deci tápszert viszont bevágott. Szerintem nem baj, azt hallottam, legalább a veseműködésével nem lesz gond, de ha nagyon aggódsz emiatt, kérdezd meg a védőnőt. Minden gyerek más, a felnőtteknél is van aki többet ill. kevesebbet iszik,mint más. Úh sztem ha igénye van a babának rá, akkor adj neki nyugodtan (pl ha meleg van nálatok v. sokat mozog, akkor kell a folyadékpótlás).
2012. jan. 3. 22:24
 4/10 anonim ***** válasza:

Én nem látok benne semmi ijesztőt, vannak, akik sokat isznak, vannak, akik kevesebbet. Ahogy írtad is, már több mindent kap, Ő érzi, hogy mennyi folyadék kell Neki a különféle kajcsik mellett.

Egyik ismerősöm kislánya 5 hónapos korára simán megitta a napi fél liter teát/vizet, én meg azt hittem, kisfiammal van valami baj, mert Ő épphogy megivott 20 ml-t egy nap ebben a korban. Aztán 8 hónapos korától már Ő is itta a napi 5-7 deci vizét/narancslevét, most 1 éves, napi 6-9 deci víz/narancslé fogy.

2012. jan. 3. 22:28
 5/10 anonim ***** válasza:

Egyáltalán nem sok szerintem.

Az enyém már nagyobb, 1 éves, de ő 270milis üvegből képes 4et meginni egy nap. :)

Lehet a hozzátáplálás miatt is, és azért azt se felejtsük el, hogy a fűtés szárazzá teszi a levegőt a lakásban, emiatt is lehet szomjasabb.

Szerinem a világon semmi baja nem lehet tőle, legfeljebb többet pisil.

Sokkal jobb ez, mintha nem inna egyáltalán.

2012. jan. 3. 23:18
 6/10 anonim ***** válasza:
Szia! Kérdezni szeretném, hogy gyakran nedves-e a pelenkája, átázik-e éjszaka, kifolyik-e a pelusból? Érzel-e esetleg furcsa szájszagot a leheletén?
2012. jan. 3. 23:21
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
Egyáltalán nem baj sőt! Vannak anyukák akiknek nem iszik a gyerekük és azzal vígasztalják magukat, hogy mert nincs szüksége rá a gyereknek! Ez nem igaz! A gyerekorvos mondta, hogy az ilyen esetben éppen úgy mint a darabos étel evésére is meg kell tanítani inni! Az, hogy nincs szüksége rá nagy butaság, mert a 3 éves fiam ha tehetné, egész nap túró rudin, tejszeleten és pudingon élne, és nem azért mert nincs szüksége a főtt ételre. Így a védőnő és a gyerekorvos is azon az állásponton van, hogy aki már napi 2-3 alkalommal eszik szilárdat az igyon! És örülj neki, hogy iszik!
2012. jan. 4. 08:52
 8/10 alaszka ***** válasza:
1. vagyok. Szerintem egy 3 évest nem lehet összehasonlítani egy 7hónapossal. Ők még ösztönszerűen csinálnak mindent, ha ennyit iszik, akkor ennyire szomjas. Az én 6 hónaposomba legfeljebb tölcsérrel tudnám az innivalót beletölteni, ha nem iszik másképp. Meg ha még szopik, akkor az is lehet napi fél liter, vagy több, ha 4 óránként szopik, az meg már napi 1 liter. Lehet hogy nem baj, kérdezd meg az orvosotokat. Lehet hogy melege van esetleg.
2012. jan. 4. 09:50
 9/10 A kérdező kommentje:

Úgy gondolom az a legjobb, ha megkérdezem a védőnőt, holnap lemegyünk, és rákérdezek.

A 6. válaszolónak írom, hogy igen, éjszaka nagyon sokszor átázik a pelusa, és még a ruhája is csupa pisi lesz.

Ezért éjjel gyakran át kell öltöztetnem, meg egyszer tisztába is teszem. Fura szagot nem érzek, csak a pisi szagát, ha olyan sok van.

Mindenkinek köszönöm a válaszokat!

2012. jan. 4. 10:47
 10/10 anonim ***** válasza:
Kedves Kérdező! 6. válaszoló vagyok, írtam neked privit. Majd jelentkezz.
2012. jan. 6. 00:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!