Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 54-62-es mérető ruhákból...

54-62-es mérető ruhákból mennyi kell egy babának?

Figyelt kérdés

Találtam egy online bababizományiboltban ruha csomagot amiben majdnem 40 darab kisruha van. Nos én azt olvastam, hogy a 62-es méret 3 hónapos korig jó, de ez a baba méretétől is függ.

Még nem tudjuk mekkora lesz a baba.

Szerintetek ennyi ruha nem sok? Mi van ha nagy baba lesz és nem lesz rá jó a fele? Bár egy másik ismerősöm babájára sokáig jók voltak a kis méretű ruhák, ő 52 cm-el született.

Kedves gyakorlott anyukák, kérlek segítsetek tanácsokkal! Nem szeretném, ha a segítségünk nem lenne hasznos a babának. (ketten összefogtunk, hogy egyik ismerősünket támogatjuk ahogy tudjuk)

2012. jan. 3. 00:17
 1/10 anonim ***** válasza:
Nagyon hamar kinövik az újszülött méretet ezért csak pár darab kell belőle. A 40 sok! Sok újszülöttnek már az 52-es méret sem jó.
2012. jan. 3. 00:26
 2/10 anonim ***** válasza:

Pici ruhákból nem kell sok, mert eleve nem lehet tudni, mekkora lesz a baba amikor megszületik, és az első hónapokban nagyon gyorsan nő.

Én személy szerint 58-64 méretű ruhácskákból 4 darabonként vettem, a nagyobb méretűekből 5-6 darabot és nagyon jól tettem. 56 centivel született a kisfiam és az első hónapban 10 cm-t nőtt! Bár ez nem meglepő, mert én 180 cm magas vagyok, a férjem pedig kereken 2 méter, úgyhogy a kicsi is magas lesz :)

Tehát inkább sok méretből kevesebbet, mert annak nagyobb haszna van mint 40 darab 54-62 ruhának, aminek a nagy részét úgy sem lesz alkalom ráadni, mert hamarabb kinövi minthogy ki lenne véve a ruha a szekrényből.

2012. jan. 3. 00:29
 3/10 anonim ***** válasza:
Én is igy voltam vele, de megbántam,mert 55 cm-el született, most 5 hónapos, s 74-80-as ruhákat kell neki venni. Igaz, súlyra is 9 kg, mi óriásbébinek számitunk, de szerintem 62/68 méretből vegyen többet. De ez babától függ, hogy mennyit fejlődik, s milyen gyorsan
2012. jan. 3. 01:22
 4/10 anonim ***** válasza:
Én ikreket szültem és 56-os volt a legkisebb ruha amit vettem. Szerencse, mert nagy súllyal születtek, egy "pillanat" alatt kinőtték, kinövik a ruhákat. Én mindig legalább 2 számmal nagyobb ruhácskákat veszek.
2012. jan. 3. 07:09
 5/10 anonim ***** válasza:

40 darab nem olyan sok. Nézd meg mik vannak benne.

Kell legalább 10 darab body, 10 darab rugi, kardigán, vastag nadrág, overál, stb.

Meg inkább legyen benne több 62-es.

Az én gyerekeimnek csak 2 hétig volt jó az 56-os méret, utána 62 kellett kb 3-4 hós korig.

De pl a barátnőm gyereke vagy 4 hós koráig az 56-os méretet hordta.

2012. jan. 3. 08:07
 6/10 anonim ***** válasza:
A lányom 59 centivel született, a 62-est 5 napig tudtam ráadni, utána már 68-ast hordozz, most 6 hetesen 74-est hordunk.
2012. jan. 3. 08:20
 7/10 anonim ***** válasza:
inkább a 62-ből vegyél többet, ne az 56-ból. én babám 57 cm-el született és mégis jó volt rá az 56-os,(elvileg az már kicsi lett volna rá) de csak egy hónapig.
2012. jan. 3. 08:23
 8/10 anonim ***** válasza:
nekünk 54-62esből volt 5body, 5rugi és 3hosszú ujjú body. 1-1hónapig hordta őket max. Most 74est hordunk már lassan 2hónapja. 68-ast is max. 1hónapig hordtuk.
2012. jan. 3. 09:00
 9/10 A kérdező kommentje:

Van a csomagban 11 body, rövid és hosszú ujjú is (nem tudom melyiket hívják kombidressznek), 8 nadrág,kb 9 rugdalózó, 3 pulóver, 2 sapi.

Azt nem tudom hogy ezekből hány 56-os és mennyi a 62-es.

4500 Ft, ami nagyon jó ár, de mit érünk vele, ha nem tudja majd hordani, meg biztosan kap majd mástól is ruhákat meg örököl unokatesóktól, szóval én már nem tudom :S

2012. jan. 3. 10:34
 10/10 anonim ***** válasza:

56-os legyen a legkisebb méret amit megveszel - és főként 62-es ruhákat vegyél - tényleg gyorsan nőnek a kicsik. És a legtöbb kisbaba általában 50-56 cm-vel jön a világra. Az 54-es az talán éppen jó lenne, az 56-os is jó lesz talán egy kicsit lazább lesz, de ilyen pici korban még az se gond, ha a rugi 4-5 cm-vel hosszabb, hiszen nem gátolja a mozgásban. Én tehát azt javaslom, hogy vegyél 56-os méretből párat - de tényleg csak 1-2 darabot, és főként 62-ből vegyél többet. Annak arányában, hogy mennyire lesz időd mosni, vasalni.

Itt egy link ahol elég jól leírják miből mennyi kell: [link]

Tavaszra még mehet a téli típusú ruhából, mivel akkor még azért hideg van egy pici babónak.

2012. jan. 3. 13:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!