Hogyan váltsam ki a tápszert a babánál más ételre? Hogy van ennek a folyamata? Melyik étkezést hagyjam el először stb?
először kóstoltass, majd hozzátáplálj és ha már annyit megeszik, hogy nem kér tápit, akkor ki lesz váltva.
10 óraival kezd és a későbbiekben s ekkor kell kóstoltatni (3-4 naponta 1 új íz, első nap 2 kaskanál, majd duplázni)
utána ebéd, uzsi. több étkezést nem fogsz kiváltani, majd a későbbiekben a tápi mellé kell reggelit és vacsorát adni de a napi 2 tej sokáig ajánlott :)
Mi először a tízóraival kezdtük almával, banánnal. Utána mindíg kapott tápszert, hogy jólakjon. Majd mikor már megevett majdnem egy bébiételes üvegnyi gyümölcsöt, akkor már elhagytam a tápszert. A gyümibe 6 hós korától raktam babakekszet (milupa vagy hipp). Majd az ebédet váltottam ki ugyanígy. Először sütőtök, krumpli.. stb. Puskázz a bébétlekről mikor mit lehet adni (én ezeket megfőztem neki) Majd mikor már megevett egy üvegnyi mennyiséget raktam bele husit is keveset. Amíg nem evett elegendőt, csak kóstolgatta a hozzátáplált ételeket addig mindíg kapott étkezés után tápszert is.
Majd az uzsonnát váltottuk ki. És legkésőbb a reggelit és a vacsorát.
Felkeléskor és fürdés után a mai napig kap tejet. És ezt még nagyon sokáig kapni is fogja. hiszen egy iskolás gyerek is iszik otthon indulás előtt kakaót, stb..
Most 2,5 éves.
előző vok.
Annyit még elfelejtettem írni, hogy én nem vártam 3-4 napot az új ízekkel. Hiszen 4, 6, 8 hósan vannak ugrások, hogy mikor mit ehet. És az nem olyan sok féle ám. Tehát én talán két naponta adtam újat, majd ezeket keverve..
5 hónapos
Eddig csak az uzsit váltottam ki. Most szeretném megkóstoltatni vele először a husisat, azért kérdeztem mit hogyan csinál más anyuka
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!