8 hós babátok hogyan játszik?
Kislányom 8,5 hónapos és nagyon jó lenne, ha tudnám őt kicsit tanítgatni de nem igazán hagyja magát. Inkább csak mászna fel rám vagy az apjára és állna fel a fotel vagy kanapé mellett. Hagyjam most inkább, hogy a mozgásával legyen elfoglalva vagy legyek kitartóbb? Csak olvasok egy könyvet, amiben olyanokat írnak, hogy tanítsam őt kisebb tárgyat nagyobbra tenni, labdát gurítani és utánamászni, és még hasonló dolgok, amik a babámat egyáltalán nem érdeklik.
Várom a tapasztalatokat.
Én is hasonló cipőben vagyok, nem tudom tanítani mert nem érdekli semmi csak a mászás, felállás a legveszélyesebb helyekre. Csak nevet rajtam egyet és elmászik,mikor próbálkozok. Most lesz
9hós és nem igazán csinál semmit, nem integet, nem tapsol, szóval semmit.
Hát igen, akkor így nehéz lesz bármire is megtanítani. Lányom a pápát csinálta egy pár napig, de már azt se. Tapsolni is tudott de azt is csak egy ideig. Szerintem már nem érdekli, rájött hogy meg tudja csinálni és addig volt érdekes. Bezzeg a mászás, felállás minden lehetetlen helyen, az megy :-)
Olyan jó lenne pedig, ha hagyná magát kicsit tanítgatni...tulajdonképpen nincs is így rám szükség - gondolnám, de amikor leülök a net elé, mondván úgyse érdekli semmi amit játszani akarok vele, akkor bezzeg nyafog, odakúszik hozzám és mehetek vissza a szőnyegre nézni ahogy játszik.
Ne aggódj, majd ha lesz rá ideje, figyelni fog, most ezer dolga van, jönni-menni, ezt gyakorolni, a felállást, leülést, ez nagyon érdekes. :)
Én azt csináltam még ebben az időszakban, hogy a fotelre vagy dohányzóasztalra tettem a játékot, és ott mutogattam, így megvolt az öröme, hogy állhat, néha odébb raktam, hogy érte menjen.
Most 9 és fél hónapos, és úgy tanulta meg pl. a karikákat rúdra rakni, a labdát dobozba rakni, stb., hogy én csinálgattam, ő közben néha nézte, megpróbálta egyszer, aztán elmászott, visszajött, és egyszer csak magától csinálta. Most már többször le is ül játszani ezekkel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!