Mikor éreztétek úgy, hogy jöhet a kistesó? Egyáltalán tervezitek / terveztétek hogy legyen?
Kislányom 14 hónapos lesz. Szülés után azt mondtam,hogy én bizony soha többet nem szülök, 5 hónap kellett mire azt modtam,hogy na lehet....
1 éves volt a lányom,mikor elkezdtünk "próbálkozni", és elsőre összejött a kistesó. Így 22 hónap lesz köztük:):)
Mivel én egyke vagyok, nem volt kérdés, hogy akarunk-e, egyértelműen igen. :) Csakhogy szülés után azt gondoltam, több évig semmiképp, mert nem sikerült túl jól. Aztán alátámasztotta az is, hogy a lányom nagyon igényelte a társaságomat, így el sem tudtam képzelni, hogy még egy pici baba is legyen mellette. Ezért úgy döntöttünk, menjen oviba, és majd utána próbálkozunk. Visszamentem dolgozni, nagyon nem volt helyünk és pénzünk családbővítésre. A kapcsolatunk romokban hevert.:(
Mire helyrehoztuk, vége lett az ovis éveknek, majd belevágtunk egy építkezésbe, hogy lehessen baba, felvettünk egy csomó pénzt hitelre, erre jött a válság. Közben már próbálkoztunk, de többször elvetéltem, mire kiderült, hogy mi a gond és a megoldás, újabb 2 év telt el. De a vége jó, mert 2 csodás gyerekünk van, 10 év korkülönbséggel, vagyis két egyke, de imádják egymást :)
Így visszagondolva nem halogatnám, de kivárnám újra a 3 évet, és előbb kezdenék helyet csinálni neki. Anélkül nem vágnék bele.
Nekem 3 hós a lányom.
Mindketten legalább 2 gyereket szeretnénk, de a körülmények még nem olyanok (lakás). Olyan 4-5 év múlva leszünk olyan helyzetben, hogy ezen változtatni tudunk.
Én megmondom őszintén nem bánom. Visszamegyek dolgozni, kicsit feltöltődök szellemileg-lelkileg, és hát anyagilag sem mindegy.
De nagyon szeretnék kisfiús anyuka is lenni :-)
Én 25 vagyok, párom 27 szóval semmiről nem vagyunk lekésve.
Tavaszi/Őszi babát szeretnénk, szóval lassan gyúrni kell az áldásra ;-P
Így legalább 2 év lesz köztük és próbáljuk a bölcsit elsősorban azért, hogy közösségbe könnyebben tudjon illeszkedni. Na meg a piszkos anyagiak: építkezünk, hitelünk van, ápolandó halálos beteg a családban, ha a szeretetet leszámítjuk nem épp ideális egy jövevény számára... :(((
31N 33F
13. vagyok, abszolút megértelek, a férjem is mindig ezt mondta...és tudom, hogy igaza van, nem mindegy, mi lesz később.
De a kislányom annyira szeretett volna kistesót, hogy úgy gondoltuk, ha gazdagságot nem is (csak viszonylagos jómódot), de a testvért meg tudjuk neki adni, és felbecsülhetetlen számára ez az érzés. Mióta meg tudja fogalmazni a gondolatait, azóta vágyott rá :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!