Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mikortól adhatok neki normál...

Mikortól adhatok neki normál tápszert?

Figyelt kérdés

5 és fél hónapos a lányom és jelenleg még HA-s tápszert eszik.

Voltunk a gyerekorvosnál dec. elején és ott felírt neki 6+-os HA tápszert, mert úgy gondolta, hogy nem a foga miatt, hanem az éhség érzet miatt nyög, nyöszörög és sír fel, néha - néha ébred fel a lányunk. Ezzel szemben, hiába adjuk ezt, még mindig megvannak ezek a dolgok. Bár én alapból úgy mentem hozzá, hogy a foga miatt vannak gondok és, hogy nézze át a száját.

Mivel ideje korán neki kellett állnunk a hozzátáplálásnak (eü. okok), így elég sok mindennel 'megismerkedett' már (gyümölcs, zöldség).

Mikortól adhatok normál 6+-os tápszert neki?

Meddig fontos a HA tápszer?

2012. jan. 1. 14:10
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
6+ os tápszerre 2 hét múlva átállhattok. :)
2012. jan. 1. 14:14
 2/15 anonim ***** válasza:
Tejérzékeny a babád vagy van más a családban aki az?
2012. jan. 1. 14:20
 3/15 A kérdező kommentje:

Már a 6+-os tápszerből a HA-s változatot eszi vacsoránál. Napközben 2× a 0+-os HA tápszert (reggel, ebéd). Tízórai + uzsonna pedig gyümölcs vagy zöldség. Amint írtam hamar el kellett kezdenünk a hozzátáplálást, így 5 hónapos korára kiváltottuk mind a két étkezést.

6 hósan kezdjük majd az ebédet.

Úgyhogy a 6+-os tápszer nemsokára egész nap kapja a 0+-os helyett, mert az még 1-2 nap és elfogy. Kezdetben abból még 2 doboz volt bontatlan és nem akartam kidobni, ezért adjuk neki így a tápszereket, amire a védőnőnk azt mondta, hogy tökéletes.

Ezért kérdeztem, hogy a normál (nem HA-s) tápszert mikor kaphatja? Van erre előírás, hogy mennyi ideig kell HA tápszert adni a gyerekeknek?

2012. jan. 1. 14:21
 4/15 A kérdező kommentje:

14:20

Nincs tejérzékeny a családban.

Allergia pedig csak a parlagfűre (apa).

Én pedig (Anya) az aranyra, görögdinnyére és a dióra vagyok allergiás. Mindegyik allergiám 15 éves korom felett derült ki. Előtte pl. simán ettem dinnyét és diót is mikor szezon volt. Most is megehetném kis dózisban őket, akkor kiütések lesznek rajtam és ennyi, de fulladásos rohamom még nem volt. De nem is eszem belőlük sosem.

2012. jan. 1. 14:24
 5/15 anonim ***** válasza:

Ha nem tejérzékeny akkor nem kell neki HA tápszeert adni, lehet normálisat is.

Vagy volt oka dokinak, hogy ezt írta fel?

2012. jan. 1. 14:26
 6/15 anonim ***** válasza:
Azért a sima tápszerekkel én óvatos lennék. Elég sok babánál gondot szokott okozni, de persze ez nem általánosítás. Szerintem még korai lenne váltani. Mi 1 éves korban váltottunk HA-ról, szépen fokozatosan. Most 16 hósak és már majdnem kiváltottuk a sima tápszert tejre minden baj nélkül.
2012. jan. 1. 14:31
 7/15 A kérdező kommentje:

Nem volt semmi ok, amiért HA-t írtak fel elsőnek.

Nem is kérdeztek se allergiáról, se semmiről. Egyszerűen azt kaptuk és kész. Amolyan: Osszad be és csönd legyen effekt volt az előző gyerekorvosunknál!

BEBA HA volt az első, attól székrekedéses lett nagyon és végül Milumi HA-t kapta. 3 hónapos koráig vegyesen fejt anyatejjel.

Végül nagyon durván bukott és székrekedéses lett ezért kellett korán hozzátáplálnunk a (mostani) gyerekorvosunk tanácsára, mert más nem vált be (AR, gyógyszer, hómeós bigyók)

2012. jan. 1. 14:43
 8/15 anonim ***** válasza:
0%
Minek akarod siettetni a sima tápszert? Azért, mert olcsó?
2012. jan. 3. 11:19
 9/15 A kérdező kommentje:

Nem azért mert olcsó. Nálunk nem számít a pénz, főleg, ha a gyerekről van szó. Szerencsére nem napról napra kell élnünk, bár ehhez úgy gondolom, neked semmi közöd és itt senkinek.. főleg nem magyarázkodás céljából.

Mi elég hamar elkezdtük a hozzátáplálást (3,5 hónaposan). Nem, nem azért, mert drága a tápszer és uncsi volt azt elkészíteni, hanem azért, mert eü okok rá vezettek. Ugyanis 2 hónaposan rövid idő alatt fogyott 1 kilót a lányunk és bármilyen meglepő semmilyen orvosság, homeopátiás baromság és társai nem váltak be. Végül 3 hét kórházban töltött idő után egy elég neves gyermekorvos ajánlotta, hogy kezdjük el nagyon gyorsan adagolni neki az almát és társait. Mi megtettük, és láss csodát, a lányom él, nem jön belőle semmi ki. Rendbe jött minden gondunk..

Nem, nem félek attól, hogy 20 évesen bármilyen allergiája kijönne. Persze, nem kizárt. Bár, ha az én életemből indulok ki, akkor semmi problémája nem lesz.

Engem anno 2 hónaposan már tömtek tejen kívül mással is, 4 hónaposan már bölcsődében voltam. Igen .. eltaláltad kedves utolsó, a szüleim dolgoztak azért, hogy a saját lakásukat kp-ra kitudják fizetni és ne kölcsönökből kelljen nevelniük engem és a testvéremet (húgom).

Amire egyedül allergiás vagyok az az arany. Jelenleg 24 évesen eddig ez derült ki ... és úgy gondolom, egyenlőre még nem haltam bele abba, hogy anno olyan korán kaptam már esetleg krumplit és társait!

Tehát visszatérve az eredeti kérdésedre kedves utolsó:

Tegnap megkérdeztem a gyermekorvosunkat, hogy átállhatunk-e. Ő azt javasolta, hogy igen, mivel annyi mindennel és mér elég korán (fentebb leírtak okok miatt) találkoztunk dolgokkal, hogy az antiállérgén tápszer már nem fontos.

Remélem most már elégedett vagy a magyarázkodásommal, bár neked - és itt szerintem se senkinek sem! - tartozik élmény beszámolóval, se elszámolással és magyarázkodással!

2012. jan. 3. 12:17
 10/15 anonim ***** válasza:

Ne haragudj kedves kérdező, abszolút nem számonkérés volt és nem bántani akartalak, nem értem, hogy miért válaszoltál ilyen stílusban.

A lányomnál én is korán kezdtem a hozzátáplálást, de ő ekcémás lett. Én 1 éves korig HA tápszert használtam, mert így éreztem biztonságosnak. 1 éves kor után sima tápszer szép fokozatosan és ma már tejet kap (16 hónapos).

Egyébként ha ennyire magabiztos vagy, akkor minek kellett ezt a kérdést kiírni?

2012. jan. 3. 21:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!