Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ezt hogy leszek képes egyedül...

Ezt hogy leszek képes egyedül megoldani?

Figyelt kérdés

Harmincas éveimben járok. A férjemmel nincs gyerekünk, de már szeretnénk.

A gond az, hogy külföldön élek, és semmilyen segítségem nincs. A családomban nem voltak körlöttem babák. Nem tudom még a legalapvetőbb dolgokat sem, mint p. hogyan kell egy újszülöttet megfogni, tartani, pelenkázni, fürdetni, mennyi időnként kell eteni, és mivel, stb...

Egyáltalán mikor mennyi ruhát kell ráadni?

Ha esetleg lenne valami honlap, ami leírja hogy mikor mit hogyan kell tenni...

Saját tapasztalatokat is szívesen olvasnék.

Köszönöm

Bea

2012. jan. 1. 13:53
1 2
 11/17 anonim válasza:

kedves kérdező,

én is egyedül csináltam végig a terhességet külföldön (Németországban)

szerintem első lépésként érdemes lenne utánajárnod, hogy a te országodban hogyan is működnek ezek a dolgok, mit biztosít a betegellátás, milyen a kórházak a környékeden, milyen rendszerben dolgoznak az orvosok/bábák/védőnők, nincs-e esetleg magyar szakember, akihez fordulhatsz (anyanyelven mégiscsak könnyebben megérteti magát az ember), vagy más magyarok, akik ezt a már végigjárták ezt a folyamatot

Nekem következő dolgok segítettek a terhesség ideje alatt felkészülni:

- a bábák által tartott szülésfelkészítő tanfolyam ( a betegbiztosító állja) - privát lehet még menni csecsemőápoló tanfolyamra is, de erre nekem nem jutott már időm

- nőgyógyásznál/bábánál kapott kiadványok német nyelven

- A Bába válaszol c könyv magyarul (amit egy német bába írt egyébként)

- beszélgetés gyermekes barátokkal/rokonokkal

- ha szerencséd van, akkor a kórházban ahol szülsz majd, a rooming-in módszert követik, vagyis a baba veled van, de MINDENT megmutatnak neked - pelenkázás, öltöztetés, szoptatás, köldökcsonkápolás etc

- szülés után a bába/védőnő házi látogatásaikor mindig feltehettem a kérdéseimet

- egy kismamáknak való weboldal (én erre szorítkozom szinte kizárólag: www.kismamablog.hu) - DE ne ess abba a hibába, hogy mindenfajta honlapokról is szemezgetsz, nagyon sok írásos anyag az interneten egyszerűen szakszerűtlen :( a gyakorikérdések sem orvosok és védőnők tanácsadó gyülekezete, hanem egy fórum, ahol az anyukák megosztják tapasztalataikat, amiket orvostól/védőnőtől sose tudsz meg ugyan, de azért a kapott infot tudni kell a helyén kezelni :)

a felsoroltak sokat segítettek mind a szülésre való

felkészüléskor, mind abban, hogy a terhességel-szüléssel kapcsolatos német kifejezéseket megtanuljam és átlássam, hogyan is működik a rendszer, milyen az általános hozzáállás a szüléshez magához, és ami a legfontosabb: hogy hogyan is kezeljem a kisbabát

a szülés után a férjem volt itthon velem két hétig, utána, mikor a fiam már három hetes volt, jöttek anyósomék és szüleim pár napra. azóta egyedül csinálok mindent, a férjemen kívül, aki reggeltől-estig dolgozik, nincs semmi segítségem, se fizikailag, se "szellemileg". ha kérdésem van, akkor a korábban felsoroltak egyikében mindig megtalálom a választ

és ami a legfontosabb, nekem is kimaradt az eddigi életemből a csecsemőápolás, és nekem sem volt a sajátomon kívül már kisbaba a kezemben (szinte kerültem is őket korábban ) DE amint a te gyermekedről lesz szó, minden tennivaló körülötte ÖSZTÖNÖSEN és MAGÁTÓL ÉRTETŐDŐEN előjön belőled, hogyan fogd, hogyan nyúlj hozzá :)

nekem is mondták ezt korábban, és nem hittem, egészen addig, amíg tényleg nem esett meg velem...

sok sikert kívánok mindehhez és ha esetleg a német rendszerben szülsz te is, írj privát emailt és szivesen elmondom részletesen, mi hogyan zajlik itt!

2012. jan. 1. 15:47
 12/17 A kérdező kommentje:

Köszönöm kedves Utolsó!

Törökországról van szó. Utána fogok járni mindennek, amit írtál!

Iszonyat szégyellem magam, hogy nekem még ez sem jutott az eszembe. Néha úgy érzem, hogy nincsen bennem még anyai ösztön sem. Nem érzem azt, hogy én most mindenárom babát akarok. Egyszerűen csak tudom, hogy ez az élet rendje, a férjem meg nagyon akar, hát akkor legyen. Meg az "otthoniak" is riogatnak, hogy 30 felett már rizikófaktorok vannak, meg down-kór, meg veszélyeztetett terhesség, komplikációs szülés...

Szóval nem a hormonok hajtanak, hanem a családom. :)

2012. jan. 1. 16:09
 13/17 anonim ***** válasza:
Itt olvasd el minden nap a gyakorin a gyerekvállalással kapcsolatos kérdéseket. Annyi féle kérdést feltesznek, ha itt olvasgatsz egy hónapon át pár órát, tuti mindent tudni fogsz. Ez az oldal nagyon jó.
2012. jan. 1. 16:19
 14/17 anonim ***** válasza:

:-) akkor most elárulok Neked valamit,amit a környezetem nem tud. Az első csemeténket a Párom akarta,én csak bele egyeztem. Senkit nem ismertem,senki nem tudta rám hozni semmivel a frászt. Egyedül a vége fele kérdezgették,hogy nem félek a szüléstől?? Mivel nem tudtam mitől kellett volna félnem,így nem,nem féltem...

A gyermekünket úgy fél éves kora körül éreztem a magaménak,addig úgy néztem Rá,mint egy tini lány: jaj,de cuki,jaj,de aranyos,nézd,mosolyog!

Ennek ellenére ott voltak az ösztönök!!

A másik 2 lányt már én akartam jobban,a Párom nem igazán,de a végén csak belement! :-)

Üdv:3lányos

2012. jan. 1. 17:05
 15/17 A kérdező kommentje:

Köszi a tanácsokat mindenkinek!

Kedves 3lányos :) mitől jön az elő, hogy valaki a babáját a sajátjának érzi, önmagát pedig anyának?

Kezedbe adnak egy csöppséget, nem ismered, nincsenek közös emlékeitek, nincs nagyon kötődés se. Egyszerűen csak tudod, hogy a te babád.

Vagy az a 9 hónap kialakít valami kötődést?

2012. jan. 1. 17:42
 16/17 anonim válasza:

a németországi anyuka vagyok

mi szerettünk volna kisbabát a férjemmel, de olyan gyorsan összejött, hogy komolyan a frász jött rám, mikor kiderült, hogy terhes vagyok :)

szerencse volt jópár hónap, hogy hozzászokjak a gondolathoz, szülők leszünk, és kellett bizony pár hónap a szülés után is, hogy maximálisan anyának érezzem magam, ez persze nem jelenti azt, hogy az első pillanattól fogva ne lettem volna anyatigris, ha a gyerekemről volt szó

nekem egyszerűen nehéz volt átállni arra, hogy most a gyerek az első, nem a munkám (amit imádok), vagy a háztartás vezetése... féltem, hogy az egész életemet felfordítja a kisbaba, és láss csodát, minden a legoptimálisabban alakult, mindenre van időm a csöppség mellett, anélkül, hogy őt elhanyagolnám :)

2012. jan. 2. 11:19
 17/17 A kérdező kommentje:

Köszönöm az őszinte válaszokat. Féltem, hogy bennem van valami hiba, ami miatt nem érzek még "kedvet" a dologhoz, sőt még félek is tőle.

Megfogadom mindenki tanácsát. Remélem 2 év múlva is itt lesztek, és megválaszoljátok a kétségbeesett és ostoba kérdéseimet. :)

2012. jan. 2. 12:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!