Hogy szoktassan le 1 éves fiamat arról, hogy harapdáljon, ütögesen? Szerintem csak szeretetből teszi, mivel rajtam kívül senkit nem harap meg, max "pofozgat", de már nagyon durva
Szia. Az én kisfiam is sokat csinálta ezt. Most 13,5hós.
Mikor ezt csinálta akkor én mondtam erélyesen hogy NEM, közben megfogtam a kezét, és utánna nyugisan magyaráztam hogy NEM SZABAD MERT ANYÁNAK FÁJ, MERT MÁR VAN FOGAD ÉS MOSTMÁR TUDSZ HARAPNI... egy hónap kellett hozzá és már néha, nagyon ritkán csinálja.
Remélem tudtam segíteni, és hamar leszokik rolla.
szia
szerintem megérti-elég nagy már.ha nem mondod mindenre,hogy nem szabad,ha szabad teret engedsz neki sok mindenben,.kijelölöd a korlátait,és amit tényleg nem lehet,azt határozottan megtiltod,fog tudni különbséget tenni.vannak babák,akiknek,ha magyarázod -nagyon figyelnek.én a fiamnak határozottan-és hangosan mondtam,h EZT Nem-pl konnektor,wc-kefe.ne becsüld alá őt-megérti,csak légy következetes.visszatérve a harapdálásra-az én fiam is most kezdte el.talán a foga miatt is lehet.mindig legyen a kezébe vmi,amit rághat-rágóka,sárgarépa..stb-és,ha ilyet tesz veled-nézz nagyon szigorúan-és mondd,h ez fáj a maminak-ne csináld-ha üt,fogd meg a kezét-és ne engedd.legyél kitartó.sajnos ez életkori sajátosság-és nézd meg,h nincs-e a háttérben vmi más ok is-nagyobb testvértől látja,elfojtott agresszió
sok sikert
Az én kislányom 14 hónapos, de ég most is harap, pofoz, karmol és tépi a hajam. Anyukám azt mondta, azért mert fáradt, álmos, vagy épp olyanja van, hogy szeretgetne.
Mondjuk az utóbbi napokban egyre ritkábban csinálja.
Nem kiabálok vele, mert úgyis kinevet, és akkor Ő is kiabál, csak szépen mondom, hogy nem szabad.
Remélem, hamarosan kinövi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!