Meddig buknak a babák? És hány hónapos korukig kell őket büfiztetni?
Az enyém 10 hós koráig bukott, akkor általában volt olyan, hogy sok főzit evett és az is egy kicsit visszajött.
11 hónapos lesz nemsokára és mostanában teljesen megszűnt a bukás, pedig még naponta 2x cicizik.
Az én fiam hat hónapos és most hagyta abba a bukást. Köze van hozzá a pépes ételeknek. Most már csak reggelire és vacsorára eszik tápszert, a tízórai tejpép, az ebéd főzelék, az uzsonna gyümölcs. Ezek után nem bukik.
Büfizni szokott, tápszer után én büfiztetem, a többi után ő egyedül. Dönthető háttámlás etető székünk van, mindig döntve van, mert magától még nem tud felülni. Viszont étkezés után kb öt percre közepes szögbe állítom és akkor abban az öt percben kijön a büfi, majd ha még benne marad, akkor visszaengedem félfekvőbe.
Jah, most jut eszembe. A múltkor gyümölcspép után is sikerült buknia, de az amiatt volt, mert kb egy órával rá teázott, a férjem teáztatta meg és annyit ivott a gyerek, amennyit szeretett volna. Kb egy fél üveggel. :-) Néztem is nagyokat, amikor a férjem boldogan mesélte, hogy Kristóf milyen szomjas volt. (Valójában az a helyzet, hogy imádja a csipkebogyó teát, így annyit inna belőle, amennyi fér, nem csak annyit, amennyit a szomját oltja, de ezt a férjem nem tudta.) Ezután lerakta, engedte hasra fordulni és úgy játszani, úgyhogy öt perc múlva egy hatalmas almás-teás bukás lett a vége. :-D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!