Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Csak nekem furcsa, vagy ez...

Csak nekem furcsa, vagy ez így természetes? Van, aki még így csinálja?

Figyelt kérdés

Egy ismerős anyuka természetes módon szoptatja pár hónapos csecsemőjét, ez így nagyon rendben van. Csakhogy van még két nagyobb gyerek, és a 3 évest is ugyanúgy szoptatja. Oké, hogy van aki szeret sokáig szoptatni, de ez nekem nagyon nem tetszett, valahogy úgy érzem, az a tej a pici babáé, nem a nagyé. Persze, nem szóltam egy szót se, az ő dolguk, nekem mindegy, de megrázó élmény volt.

Mit gondoltok erről? (a szoptatás témakörbe ki se mertem írni...)

2011. dec. 29. 14:54
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
100%
Lehet, hogy ő nem érzett téged idegennek. Nem gondolta, hogy megütköztél rajta. Ha tudná, nagyon kellemetlenül érezné magát.
2011. dec. 29. 15:54
 12/23 anonim ***** válasza:
41%
Hú, nekem is nagyon furcsa. Nálam a szoptatás egyenlő a baba táplálásával. A csecsemőével. A nagyobb gyerek, aki mindent eszik, és kéri a cicit, csak féltékenységből csinálja. Én megértetném vele, hogy ő is megkapta, amikor szükséges volt, most meg már mást kap. Anya ettől még szereti, de a pici baba csak így tud enni. Ezt egy 3 éves megérti.
2011. dec. 29. 16:01
 13/23 anonim ***** válasza:

Ezek szerint akkor nem hosszútávú szopiztató az anyuka, és a nagyobbik már elválasztotta magát a terhesség alatt. Ilyenkor előfordul, hogy amint megszületik a kistesó, a "nagy" is szeretne újból szopizni. Ne aggódj, egy 6 éves már nem kérné, hogy szopizhasson, maximum csak úgy, mint az egyik kérdezőnél, hogy megbizonyosodjon róla, hogy vajon lehetne-e. :-D

Inkább szólj az ismerős anyukának, hogy téged ez az élmény sokkol, és ne szoptasson előtted, hátha úgy visszatér a lelki békéd. :-D

2011. dec. 29. 16:05
 14/23 anonim ***** válasza:
bocsánat: egyik válaszolónál
2011. dec. 29. 16:06
 15/23 A kérdező kommentje:

Köszi, nincs gond a lelki békémmel, és semmiképp sem akarom megbántani azzal, hogy szóvá teszem.:) Mint említettem, nem szólok bele más dolgába, de ez egy anonim oldal, és érdekelt a véleményetek.

Nem vagyunk olyan közeli viszonyban, ezért lepett meg a dolog, de más majd valószínű szóvá teszi. Anyuka amúgy az elsőt is sokáig szoptatta, a másodikat is még tovább szerette volna, és nagyon bántotta, amikor ő maga vált le. Szerintem inkább itt lehet a titok nyitja.

Egyetértek az egyik válaszolóval, aki elmondaná a 3 évesnek a dolgokat. Én a sajátomnak nem engedtem volna meg, ha kérte volna. Dehát, szerencsére sokfélék vagyunk, mindent sokféleképp teszünk :)

2011. dec. 29. 16:17
 16/23 anonim ***** válasza:
36%

Köszi, nincs gond a lelki békémmel, és semmiképp sem akarom megbántani azzal, hogy szóvá teszem.:)

Inkább kiírod ide, és jól kitárgyalod. Igazából az a baj, hogy persze, meg lehet ezt tenni, mármint, hogy kiírod ide a kérdést, csak úgy lett volna fair az anyukával szemben, ha megmarad csak a kérdés és te már nem fűzöl hozzá további kommentárt. A véleményeket úgyis megtudtad volna. Én ilyenkor azt szoktam gondolni, hogy ilyen barát mellett az embernek nincs szüksége ellenségre. Még ha egy ismerős anyuka is és nem kifejezetten barát. :-/ Ennél szebb már csak az lenne, ha olvasná a kérdésedet, és felismerné magát.

2011. dec. 29. 16:29
 17/23 A kérdező kommentje:

Szerintem meg az lenne jobb, ha a nevét írnám ki. Ez egy anonim oldal, ahol a válaszolók is név nélkül válaszolnak, ahogy Te is kedves utolsó, ha akarnak, mert persze nem kötelező. Ha Te szólnál neki, az a Te megoldásod. Engem meg csak a helyzet foglalkoztat.

És igen, kiírtam ide, mert ilyet még nem tapasztaltam, és még mindig sokkal tapintatosabb így "kitárgyalni", mint szólni neki. De még mindig nem értem, hogy miért kellene szólni. Mert tudom, nehéz megérteni, de tőlem mindenki azt csinál, amit akar. És "szegény anyuka" továbbra is azt fog csinálni, nem esik bántódása.:) Ha barátom lenne, és naponta látnám, biztos szóvá tenném valahogy.

2011. dec. 29. 16:43
 18/23 anonim ***** válasza:
18%
Ha lett volna benned "tapintat", ahogy állítod magadról, akkor szépen fogod magad és kimész a szobából, ha zavar téged a látvány. Nagyon gáz, hogy így kibeszéled a háta mögött, főleg, hogy fogalmad sincs a körülményekről, mert persze ahhoz nem volt elég merszed, hogy megkérdezd _tapintatosan_, hogy mi az oka, amiért a nagyobbik gyerkőc, aki már elvileg leszokott, most újra szopizik. Ehelyett inkább itt beszéled ki őket, holott lehet, hogy tök normális és ésszerű magyarázata van a dolognak. Tényleg jó, hogy különbözőek vagyunk, és az én környezetemben nincs ilyen álszent anyuka mint te.
2011. dec. 29. 21:20
 19/23 A kérdező kommentje:

Hát neked sincs szövegértésed. Na nem baj, a többiek értették. Gondoltam, hogy lesz néhány "őszinte " szintén anonim személy, aki majd jól megmondja nekem a tutit:)

De megnyugtatlak, biztos hogy van álszent anyuka a környezetedben, lehet, hogy pont én. Vagy pont te.:)))

Ha jól esik, gondold ezt. Mi álszentek, inkább elfogadjuk, amit a másik csinál, és mint több ezer másik kérdésnél, ahol konkrét eseményről, személyről van szó, jól kibeszéljük :)

Arra lettem volna kíváncsi, hogy ez a dolog természetes, vagy nem. Ilyen egyszerű lett volna a kérdésemre válaszolni, de arra nincs eszed. Mindig vannak ilyen okosok, akik vagy a kérdezőt, vagy a válaszolókat oktatják, vagy osztják.

2011. dec. 29. 23:15
 20/23 anonim ***** válasza:
38%

"Arra lettem volna kíváncsi, hogy ez a dolog természetes, vagy nem. Ilyen egyszerű lett volna a kérdésemre válaszolni, de arra nincs eszed."

Igen, természetes. Csak azért kaptál az elején negatív válaszokat, mert csepegtetve adtad az információkat.

Azért természetes, mert a baba már leszokott a cicizésről az anyuka terhessége alatt. Teljesen természetes és normális jelenség, hogy megjelenik az új kisbaba, és a nagyobb újra szeretne szopizni, vagy csak kipróbálni. Egy 3 éves gyerektől ebben nincs semmi furcsa. Lehet, hogy pont azt az egy alkalmat láttad, amikor az anyuka megszoptatta, az is lehet, hogy megbeszélték, hogy egyszer-kétszer kap cicit, és utána csak a picié anya cicije. DE: ez is csak feltételezés, mivel én sem ismerem az anyukát. Ezért is lett volna jó, ha tapintattal megkérdezed, ha már ennyire foglalkoztat téged a téma, hogy még kérdést is kellett kiírnod róla. Nem tartom valószínűnek, hogy az anyuka most hónapokig, vagy évekig akarja újra szoptatni a nagyobb gyermekét is. De ezt is tudnánk, ha megkérdeznéd tőle. :-D

2011. dec. 30. 07:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!