Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Járássegítőről tapasztalatok?

Járássegítőről tapasztalatok?

Figyelt kérdés

Kölcsönkértünk egy jáérássegítőt, mert olvastam róla jókat.Fél napja volt nálunk, mikor a lányom rájött, hogy tolni kell, így mögé állítottam és azóta megállíthatatlan vele!

Önállóan még nem jár, csak kapaszkodva lépeget a bútorok mellett, illetve hosszabb időre is elengedi már a kapaszkodóját és egyedül áll.A járássegítővel meg fut szinte!

Akinek hasonlóan csinálta a babája, annak mikorra indult el rendesen?

Egy hét múlva lesz egy éves a lánykám:) (10 hós kora óta álldogál a bútorok mellett)

2011. dec. 25. 10:39
 1/5 anonim ***** válasza:
39%
A járássegitő nem tesz jót a mozgásfejlődésnek,mert ahogy te is irod,fut vele,ami teljesen más,mintha szépen egyedül egyensúlyozva járna. Sokkal jobb,ha magától tanul meg járni,mintha segédeszközzel,amit nem tud kontrollálni,csak rohan vele. Olvass utána,hogy káros a járássegitő ,a bébykomp stb
2011. dec. 25. 10:48
 2/5 anonim ***** válasza:
52%
A járássegítő is azon eszközök közé tartozik aminek "hasznosságát" elhitetik a szülőkkel, de ettől még teljesen felesleges. Az a legnagyobb baj vele, hogy gyorsabban gurul mint ahogy a gyerek a saját erejéből haladni tud. Ennek következménye, hogy a gyerek futni kényszerül utána, illetve akár el is eshet vele. A célnak tökéletesen megfelel egy megfelelő méretű karton doboz is aminek előnye az árán kívül az is, hogy pontosan akkora sebességgel halad amivel a gyerek tolja.
2011. dec. 25. 11:01
 3/5 anonim ***** válasza:

Nekünk 2-3 hét után elindult egyedül, de nem hiszem, hogy a járássegítő miatt. Inkább mert van egy gyógytorna labdám, amivel rengeteget játszott (ezt szokták babáknál is alkalmazni gyógytornászok).

Én nem engedtem szaladni a járássegítővel. Mi közösen játszunk vele, én fogom, néha elhúztam, és akkor hozzálépett először egyet, aztán kettőt, stb. Ha esetleg már áll, akkor ezt megpróbálhatod, hiszen azt már tudja, milyen mozdulatot kell tennie a járássegítővel, talán összekapcsolja, és elindul felé. De nem kell erőltetni, nincs elkésve semmivel.

(Én sem nagyon hagynám rohangálni vele, nem tudják még kontrollálni, baleset lehet a vége.)

2011. dec. 25. 11:17
 4/5 anonim ***** válasza:
Nekünk a járássegítőtől indult el. 7 hónaposan felállt (magától), 8 hónaposan kezdett a bútor mellett lépegetni, 11 hónaposan kapta a járássegítőt (anyósomtól), kb. 1 hét után már elengedte és ment. Nekünk bejött. Amúgy magamtól nem vettem volna.
2011. dec. 25. 15:33
 5/5 anonim ***** válasza:
Az én fiam egy éves szülinapjára kapta és kereken 13 hónaposan önállóan elindult.Azt hozzá teszem hogy nemvolt 10 hónapos mikor felállt és lépegetett de nem merte önállóan.Én biztos vagyok benne hogy sokat segített a járássegítő!Oroszlános volt ami motorrá alakítható később tehát még utána is bőven használta!
2011. dec. 25. 15:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!