Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miért ébred fel két óránként...

Miért ébred fel két óránként az 5 hónapos lányom?

Figyelt kérdés

Egyszerűen nem értem, hogy miért ébred fel. Tápszeres, nem anyatejes és naponta 2× eszik gyümölcsöt. Nagyon régóta átaludja az éjszakát, mostanában mégis fel - fel ébredezik. Napközben reggel alszik fél0 - 10-től kb. 13:00-ig. Délután meg fél5-től - 6-ig, majd este 8-kor fektetjük fürdés és vacsi után.

Fogazatát szépen lehet látni, de, hogy őszinte legyek: már fogalmam sincs, hogy éppen melyik foga jön - ha egyáltalán jön, mert már 2 hónapos kora óta tömi az öklét, nyáladzik, stb. -, mert 4-et is látok, ami közel van az ínyéhez.

Ha a foga miatt van ez, akkor miért az elmúlt 5 napban kezdte az ébredéseket?

Meddig tart még ez? Kinél hogy volt?

Mit adhatok neki rá?

Köszönöm a segítséget!

2011. dec. 25. 07:23
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

kisfiamnak is 5 hósan jött a foga,már akkor sem aludt amikor elkezdtek mocorogni az ínyében,ha van otthon dentinox gél azzal kend be az ínyét ha felébred,ha visszaalszik tőle,akkor biztos a fogai jöttek!

kitartást!

2011. dec. 25. 07:29
 2/12 A kérdező kommentje:

Kenegetem neki rendszeresen. Viszont, mikor éjszaka ébred, akkor berakjuk neki a cumit és legtöbbször vissza alszik, de ez kezdődik előröl 2 órával később.

Nem a felébredéssel van gond, mert vállaltam a gyerekkel együtt az éjszakázásokat, hanem azzal, hogy nem értem/értjük, hogy ez ténylegesen mitől van... maga a tehetetlenségtől vagyok ki. :(

2011. dec. 25. 07:35
 3/12 anonim ***** válasza:
mit adsz neki vacsira? nem lehet hogy ehes marad?
2011. dec. 25. 07:44
 4/12 anonim ***** válasza:
akkor marad az éhség,vagy a hideg vagy meleg!
2011. dec. 25. 07:47
 5/12 A kérdező kommentje:

Csak tápszert kap. Aból is este 240 ml-t eszik meg.

Egész napi evés:

06:00 200 ml tápszer

09:00 gyümölcs + keksz + tea (csak ezt hajlandó meginni)

13:00 200 ml tápszer

16:00 gyümölcs + tea

19:30 240 ml tápszer

Sajnos egyéb okok miatt (eü.) hamarabb el kellett kezdenünk a hozzátáplálást (3,5 hónapos korban). Mióta bevezettük a gyümölcsöt, azóta minden rendbe jött a lányunkkal kapcsolatban. Emiatt viszont nagyon hamar - 1 hónap alatt - kiváltotta mind a két gyümölcsös étkezést. Védőnőnk szerint nem feltétlenül rossz ez - lányunk esetében -, viszont a 6:4-es étkezést javasol (600 ml tápszer : 400 egyéb).

Elméletileg most kellene elkezdenünk a főzelékeket bevezetni ebédnél (répa, krumpli, etc.), de én azt még nem akarom, csak 6 hónapos korában és elhúzni a kiváltását legalább 8 hónapos korra. Sajnos a lányunk sok esetben 'hamar' megér a dolgokra. És pár hete lassult le a növekedési 'rohama' is. Ebből adódik az is, hogy pl. alsó 4 foga jön egyszerre szinte. És már a felső két foga is a kibújáshoz közelít.

Gyermekorvosunk szerint nincs semmilyen betegsége, ami miatt ez magyarázható lenne, hogy ilyen gyorsan történnek dolgok. Egyszerűen gyorsan érő típus és majd lelassul. Ez úgy néz ki pár hete be is következett.

Egyébként kiegyensúlyozott és mosolygós gyermek. Szokott nyűgös lenni napközben, de nem sír fel gyakran. Viszont az ököl, a nyál állandó 'barátunk' mindennap.

2011. dec. 25. 07:53
 6/12 anonim ***** válasza:
a gyumolcsot hogy adod? a kekszel egyutt lereszelve? este a tapszerbe aztathatnal egy kis baba piskotat es nagyobb lyuku cumisuveben adnad vacsira. vagy lehet kapni bebi papikat amit este tehetsz a tapszerbe.
2011. dec. 25. 08:07
 7/12 anonim ***** válasza:

próbáld meg uzsonnára a pépet vagy tejpépet!

hány fok van a lakásban?

2011. dec. 25. 08:11
 8/12 A kérdező kommentje:

Tejpépet próbáltuk, nem hajlandó megenni. Ha mégis sikerült megetetni vele, akkor pedig addig öklendezik, amíg ki nem hányja. Utálja az összeset. Rengeteg kipróbáltunk már.

Gyümölcsbe kb. 2 hete reszelek le almareszelőn kifejezett babakekszet, amin cukor sincs. DM-be vettem az a Manna-s vagy mi a tök. Egy nap 1× min. kap kekszet a gyümölcshöz.

25 °C van lakásban, a szobájában is. Lefektetéskor altatás közben szellőztetünk. Párásító is megy este kb. 11-ig. Nem nagyon kell fűtenünk, mert most csinálták nyáron a panelprogramot és a körülöttünk lévő lakások rettentően fűtenek minket.

Az esti tápszerhez mennyi kekszet reszeljek le? Egy elég?

Van itthon 6+-os cumifejünk, mert az anno még az AR-s tápszerhez kellett 1 hónapos korában.

2011. dec. 25. 08:22
 9/12 anonim ***** válasza:
nem tudom mekkora keksz ,nem ismerem de gondolom 1,2 hogy kicsit suru legyen.
2011. dec. 25. 08:29
 10/12 anonim ***** válasza:

Sinlac? legtöbb baba imádja!

az én kisfiam sem szeretett több mindent,de pár hét elteltével újra kínáltam,és elfogadta!

2011. dec. 25. 08:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!