Miből veszem észre ha kibújt az első foga?
Hát gondolom, először is: látod! :DD
Már én is nagyon izgatott vagyok, mikor fog kibújni az első kis fogacska, 6 hónapos a kisfiam, folyik a nyála, mindent rágna, az öklét is mindig tömi a szájába, de még semmi ....már 3 hónapja ez van.
Ha elől jönnek ki, akkor lehet látni, hogy kibújt. Nevet egyet vagy nagyra tátja a száját kajáláskor, és máris láthatod, hogy ott vannak a recék.
Lányomnak az első 6 fogát simán észre lehetett venni, hogy kijöttek. Most hátrébb jönnek neki, most már nem nagyon látom, mert nem mindig tudok olyan "mélyre" belesni.
Hát őszintén szólva mi is nagyon vártuk, de nem vettük úgy észre, fizikailag. MOndtam a férjemnek, hogy történhetett valami két napja, mert egyedül alszik el, nem is annyira nyüglődik napközben. Aztán este egy fakanalat rágcsált, akkor hallotta meg apa a hangját, én meg beletúrtam, és megtapintottam. :)
A felsőket már tényleg láttam is.
Nekem megharapta az ujjamat a kislányom, akkor vettem észre az első fogát :-)
Úgy is észre lehet venni, ha koccan a kanál etetésnél.
Persze, legegyszerűbb belenézni a baba szájába, de nagyon trükkösek tudnak lenni, pl. kinyújtják a nyelvüket és akkor pont nem látni az alsó fogakat.
Vagy úgy, hogy betapogatsz a szájába, és már nem csak púpos, hanem éles vagy szúrós is.
Vagy egyszer csak meglátod.
Vagy mint fentebb írta valaki, észreveszed, hogy gyereked viselkedése megváltozott. Pl. nem sír már éjjel, nem nyűgös, újra hajlandó enni, ilyesmik. (Persze fognövés ellenére is kiegyensúlyozott, akkor ezekre nem alapozhatsz, akkor tudd, hogy a szerencsések közé tartozol... :o)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!