Szerintetek mennyi ideig maradjunk náluk karácsonykor, hogy ne legyen probléma?
Ha nem épp alvásidő van, akkor nem sok a 3 óra. Csak semmi felkapkodás, a gyerek tempójában illene közeledni.
Nálunk is ritkán volt találka, de 2,5 éves korára így is cimbik lettek a nagyszülőkkel. Viszont még most sem szereti ha felveszik, ölelnék, de nem is erőltették soha.
A lányom sem bírja a tömeget, a hangzavart, a feszültséget.
De ennek ellenére nem szabom meg soha előre, hogy meddig maradunk, ha megyünk rokonokhoz, barátokhoz. Úgyis látom rajta, ha már nem érzi jól magát. Nála bevált az is, hogy ha kezd nyűgösködni, akkor átvisszük egy csendes szobába, kicsit eljátszik egyedül, megnyugszik, utána megint elvan a "tömeggel".
Anyóséknál (általában több napra megyünk, mert 300 km-re laknak) sokszor előfordul, hogy besokall, olyankor kicsit kiviszem levegőzni. Az is elég neki, ha 10-15 percre kimegyünk az udvarra, megnézzük az állatokat.
De te is látni fogod a kisfiadon, ha már nem jó neki. Megpróbálhatod megnyugtatni, hátha segít. Ha nem, akkor meg hazamentek és kész.
Boldog karácsonyt! :)
úgy gondolom szánt szándékkal hallgattad el hogy miért nem látogattátok eddig a "drága" nagyszülőket. Lányom is korababa lett, igaz 32 hétre. 3-3,5 hónapig sehová nem vittük őt. addig anyósomék talán 2 alkalommal látták, de akkor sem fogták meg.Elsőnek mikor vittük hozzájuk a babát olyan 5 óra hosszát voltunk, sőt még a légzésfigyelőt is vittük. azt tettük a mózesba míg ő aludt. Úgy gondolom ezt ti is megtehettétek volna. Van korababás ismerősöm (ismerőseim), azért 11 hónapig túlzás otthontartani a babát és nem menni sehová.
no de nem ez a kérdés.
Ne kösd időhöz, amíg jó a babának, hát maradjatok. a lányom kb. 2-3 hetente látja anyósékat. eleinte kellett egy óra míg feloldódott, most már elég 15-20 perc is. Ha látod hogy már nyügös a fiad, ha már aludna vagy már sehogy sem jó neki akkor induljatok haza.
Neked is boldog karácsonyt! Nem, nem tartottuk itthon 11 hónapig a kisfiamat, hetente 2-3 alkalommal vittük orvoshoz...Nem értem, hogy amikor az ember feltesz egy kérdést, miért 3 sor az érdemleges válasz, és 5-6 sor az ítélkezés. Nem baj, hátha megkönnyebbültél attól, hogy leírhattad, te mennyivel jobb vagy. :) Apró részlet még, hogy kb 1-másfél óra az út így városon belül is a nagyszülőkig babakocsival, és a kisfiam maximum félórát bírt ki kezdettől fogva sírás nélkül a babakocsiban...De persze én vagyok a hibás, miért nincs autónk.:)
Köszönöm mindenkinek, aki válaszolt a kérdésemre!:)
te fordítod ki az ember szavait, úgy értelmezed ahogyan neked sértőn. Nem, nem vagyok jobb sem tőled, sem mástól. Csak mint ahogyan mások is írtál, leginkább TE keresel kifogásokat hogy ne kelljen anyósodékhoz menni, illetve ne kelljen sokáig ott maradni és próbálod ezt a fiadra hárítani. De olvass a sorok között úgy ahogyan neked jobban tetszik. Ha meg választ teszel fel, fogadd el hogy ha úgy van az ember a véleményét is megírja. Ki írta hogy én jobb vagyok? Ki hibáztatott amiért nektek nincsen autótok? Te teszel fel egy félig értelmezett kérdést hogy aztán támadhass.
De tudod mit? igen egyben jobb vagyok és még sokan jobbak tőled! Lenyelve a bosszúságot még akkor is elmegyünk a párjuk szüleihez ha az nekünk nagyon nem jó. és nem magunk miatt hanem a gyerek miatt mert akármilyenek a nagyszülei, joga van hozzájuk!
Gondolom már túlestetek a látogatáson is. Kellemes ünnepeket továbbra is.
Nem válaszolok többet erre a kérdésre mert felesleges lenne, csak azt olvasnád ami nincs is leírva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!