10 hónapos babám cumisüvegből iszik, baj ez? Mindenki azt mondja, hogy már csörös pohárból kéne már innia. De mijlen végü legyen? Nem fog fére nyelni, nem lenne inkább jobb a pohárból itatásra szoktatni?
Figyelt kérdés
2009. máj. 19. 18:07
1/3 anonim válasza:
Én is adok a fiamnak cumisüveget (10 hós lesz) ha sétálunk, mert abból nem önti magára a vizet, ha önállóan iszik. Otthon csőrös poharat kap (avent-ot műanyag véggel, vagy dm-eset latex véggel), abból is önállóan iszik, de jobban szemmel tudom tartani. Még nem nyelt félre. Próbálkozunk a pohárból ivással is, de egyelőre sok víz landol a nyakában:)
2/3 anonim válasza:
Igazából nem baj, de már elég nagy ahhoz, hogy megtanuljon csőrös pohárból vagy akár sima pohárból inni. Ne aggódj, nem fog félrenyelni. Én úgy tanítottam a babámat, hogy az ölembe vettem, háttal nekem, fogtam a csőrös poharat, szépen rátettem a kezecskéjét a fülére, én meg az alját fogva apránként adagoltam a vizet. Minden nap ugyanígy gyakoroltuk, és szépen megtanult inni belőle. Eleinte szelepeset használtunk (ha most kezdeném, rögtön a kemény csőrűre térnék, nem vacakolnék a szelepessel, ugyanúgy folyik belőle :-( ). Nyugodtan taníthatod akár rendes pohárból is. Ismerek anyukát, aki 7 hósan pohárból itatta a babáját. Praktikusnak találom még a szívószálas poharat is, hiszen a tehnikája hasonlít a cumizáshoz.
3/3 anonim válasza:
A lányom 14 hónapos és még mindig cumisüvegbőliszik, mert a pohárból nem issza, csak fújja vissza a teát vagy tejet vagy bármilyen folyadékot. SZóval játszik vele. A cumisüveggel is, mert annak meg csak rágja a cumiját és forditja fel-le az üveget. Igy is úgy is tiszta lé az egész pólója, de türelmes vagyok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!