Hogy szoktassam le a 2 éves kislányomat a cumizásról?
Lehet hülyén hangzik elsőre, de van kutyátok????
Csak azért kérdezem, mert pl. a telómék anno úgy szoktatták le a kislányukat a cumiról(már nem emlékszem pontosan mennyi idős volt) hogy megkérték a picit hogy adja már oda a nagyi kutyusának a cumit...és egyszerűen odadobta és soha többé nem kellett neki, pedig előtte mindig ordított érte, ha nem kapta meg.
Szia! Nálunk a nagypapa közölte a kisfiammal (nem volt még 2 és fél éves), hogy elvitte a cica. És onnantól kezdve nem volt cumi, pedig előtte éjjel-nappal a szájában volt.
Ha érdekel a véleményem, nem olyan kicsi a lánykád, nyugodtan megpróbálhatod leszoktatni, nem vesztesz semmit sem vele, sőt!!!
Az enyém lassan 4 és ő is cumizik még alvásnál. Én nem aggódom ezen, mert kontroll alatt van.
Egyrészt, ő jó sokáig szopott is, úgyhogy alapból nagy a szopási igénye, még mindig. Másrészt, rendszeresen nézegetm az ínyét, fogait, hogy van-e valami probléma. Amíg nem látom akár a leghalványabb jelét, hogy csálén nőnének a fogai, nem aggódom emiatt. (Már mindegyik kinőtt ugye, amit zavarhatna a cumi.) Harmadrészt, nappal mindig elvesszük (elkérjük) tőle, mert azt azért mi se hagyjuk, hogy ok nélkül a szájában legyen, mert az felesleges. Csak akkor kapja meg, ha álmos, ha nyűgös, mert ezzel jól el tudja magát álmosítani, megnyugtatni. Negyedrészt, házon kívül csakis akkor kapja már, ha extrém hisztiben van és sehogy máshogy nem lehet lekezelni (néha ilyen is van, de szerencsére ritka). Egyébként "csak úgy" sose volt a szájában, se itthon, se kint, főleg, mivel mellette szopott is, és nem akartam, hogy a cumi a szopás kárára menjen.
Szóval mindezek mellett én még nem látom problémának, hogy cumizik, hiszen a legtöbb kívülálló nem is tud erről. Akik meg igen, azokat nem zavarja, legalábbis nem mondták eddig. De ha mondanák, akkor is ezzel indokolnám a döntésemet.
Úgy látom rajta, hogy még mindig igénye van acumira, úgyhogy egyelőre nem is tervezem, hogy elveszem tőle. Figyelem és majd ha elérkezettnek látszik az idő, akkor fogok lépni, mert akkor sokkal könnyebb lesz szerintem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!