Narancslé vagy kamillatea 4 hós babának?
Én szívem szerint anyatejen kívül semmi mást nem adnék 6 hós koráig a babámnak, de sajnos az utóbbi hetekben keményebb a széklete az eddig megszokottnál, így nehezebben jön össze a kakálás (eddig soha nem volt problémánk ezzel). Doktornéni javasolta, hogy adjak neki kamillateát vagy narancslevet, hogy lazítsa egy picit a székletét. Melyiket adjam szerintetek?
Ha narancslevet adnék, jobb az amit otthon frissen kicsavarok, vagy inkább boltból vegyek (persze 100%osat)? Vagy a kamillateát cukor nélkül...?
Narancslé? Én még nem hallottam, hogy egy 4 hónapos babának narancslevet kéne adni.
Nekünk az édeskömény tea nagyon bevált mind hasfájásra, mind székletpuhításra. Szerintem inkább ezt próbáld ki.
kömeny, edeskömeny, kamillatea
Ezeket lehet tudtommal adni. Elöbbiket ugy csinaltam, h nagy szem kömenyböl par szemet a vizbe, összeföztem. Igy is ugyanaz, vagy sztem meg jobb, mint a filteres teak. Sztem ilyen korban meg nagyobb higitasu valo, mert meg nem ismerik az izeket.
Kamillateát adtam lányomnak ilyen esetben (ízesítetlenül, patikai kamillából - nem filterest). Egyből könnyen kakilt utána.
Az édesköménytől jobban fájt a hasa, de amúgy azt is ki lehet próbálni.
Én édesköményt adtam neki.
^_^
(*.*)
-
kamillateát és cukorral. a cukor felel az erjedésért, nélküle nem lesz hashajtó hatású.
gondolom tudod, hogy havonta maximum 3x szabad csak kamillateát innia!
narancslevet majd 9 hónapos korától kaphat.
de ha csak annyi a baj, hogy kicsit nehezebben kakil akkor szerintem ne adj neki semmit, anyatejes babáknál még az is normális ha 10 naponta kakil...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!