Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Narancslé vagy kamillatea 4...

Narancslé vagy kamillatea 4 hós babának?

Figyelt kérdés

Én szívem szerint anyatejen kívül semmi mást nem adnék 6 hós koráig a babámnak, de sajnos az utóbbi hetekben keményebb a széklete az eddig megszokottnál, így nehezebben jön össze a kakálás (eddig soha nem volt problémánk ezzel). Doktornéni javasolta, hogy adjak neki kamillateát vagy narancslevet, hogy lazítsa egy picit a székletét. Melyiket adjam szerintetek?

Ha narancslevet adnék, jobb az amit otthon frissen kicsavarok, vagy inkább boltból vegyek (persze 100%osat)? Vagy a kamillateát cukor nélkül...?

2011. dec. 21. 18:55
 1/10 anonim ***** válasza:

Narancslé? Én még nem hallottam, hogy egy 4 hónapos babának narancslevet kéne adni.

Nekünk az édeskömény tea nagyon bevált mind hasfájásra, mind székletpuhításra. Szerintem inkább ezt próbáld ki.

2011. dec. 21. 18:59
 2/10 anonim ***** válasza:
nálunk erre a kamillatea tökéletes volt... a narancs szerintem savas, és könnyebben bukik tőle
2011. dec. 21. 19:03
 3/10 anonim ***** válasza:

kömeny, edeskömeny, kamillatea

Ezeket lehet tudtommal adni. Elöbbiket ugy csinaltam, h nagy szem kömenyböl par szemet a vizbe, összeföztem. Igy is ugyanaz, vagy sztem meg jobb, mint a filteres teak. Sztem ilyen korban meg nagyobb higitasu valo, mert meg nem ismerik az izeket.

2011. dec. 21. 19:05
 4/10 anonim ***** válasza:

Kamillateát adtam lányomnak ilyen esetben (ízesítetlenül, patikai kamillából - nem filterest). Egyből könnyen kakilt utána.

Az édesköménytől jobban fájt a hasa, de amúgy azt is ki lehet próbálni.

2011. dec. 21. 19:10
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Úgy tudom a citrusfélék allergizálnak, így 1 éves kor előtt nem ajánlottak. Így marad a kamillatea.
2011. dec. 21. 19:11
 6/10 anonim ***** válasza:

Én édesköményt adtam neki.

^_^

(*.*)

-

2011. dec. 21. 19:13
 7/10 anonim ***** válasza:
Igaz már 5,5 hónapos volt, és már megkezdtük a hozzátáplálást kislányomnál, de neki a frissen otthon facsart narancslé vált be erre.A kamillateát nem itta meg, édeskömény nem segített, se a többi gyümi.De a narancslé vízzel felhígítva meghozta a hatást, a védőnénink javasolta, sőt már 5 hónaposan ezt javasolta, de én még 2 hétig minden mást kipróbáltam.Azóta is minden nap kap ilyet, felesbe hígítva, ha kimarad, akkor keményebb csak neki, szinte bogyós a széklete. Nekünk bevált, és a hasa se fájt soha tőle, reggel issza meg mindig.
2011. dec. 21. 19:39
 8/10 anonim ***** válasza:

kamillateát és cukorral. a cukor felel az erjedésért, nélküle nem lesz hashajtó hatású.

gondolom tudod, hogy havonta maximum 3x szabad csak kamillateát innia!

narancslevet majd 9 hónapos korától kaphat.

de ha csak annyi a baj, hogy kicsit nehezebben kakil akkor szerintem ne adj neki semmit, anyatejes babáknál még az is normális ha 10 naponta kakil...

2011. dec. 21. 19:53
 9/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat...:-)!
2011. dec. 21. 20:02
 10/10 anonim ***** válasza:
CUKROS kamillatea de csakis kúraszerűen mert a kamilla szárítja a beleket,bélbolyhokat!2-3 napig adod neki majd 1 hétig szünet!Ha megint rossz a helyzet akkor megint adsz neki de tényleg a lényeg a cukor!
2011. dec. 21. 21:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!