Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Az átfogó kategóriájú gyerekül...

Az átfogó kategóriájú gyerekülések tényleg nem biztonságosak? (9-25 kg vagy 9-36 kg)

Figyelt kérdés
A férjem tegnap azt mondta, hogy semmiképp nem veszünk ilyen ülést, csakis 9-18 kg-ost majd később 18-36 kg-ost.

2011. dec. 21. 13:58
 1/7 krisztivan ***** válasza:
Hát ez tényleg nagy kérdés.Szerintem a 9-25 kg sem rossz,a 9-36 kg viszont csak annyiban más,hogy azt ülésmagasítóként lehet használni a 25kilón felül.De ha megtehetitek akkor inkább legyen amit a férjed mond,az a biztosabb.
2011. dec. 21. 14:05
 2/7 anonim ***** válasza:

Nekünk kb 8 hós korig volt meg a hordozó, utána vettünk egy 9-18-as ülést, azt hittük, hogy ez jó lesz majd több mint 3 éves korig. Ehhez képest a gyerkőc kinőtte, 2,5 évesen cseréltük le, akkor volt kb 14 kg. Belepróbáltam több nagyobb ülésbe is, de a 18 kilótól való ülésekben még nagyon elveszett. Így végül 9-36-os ülést vettem neki, de úgy, hogy a párnákat kivettem belőle, így kényelmes neki. Még picinek tartottam ahhoz, hogy csak a kocsi biztonsági övével legyen bekötve. Így most az ülés be van kötve a kocsi övével + a gyerekem az ülés övével. Most 3 éves.

A kisebbik gyerekem megkapta a 9-18-as ülést, ő most 14 hós, neki nagyon kényelmes. Viszont őt még nem tenném bele ebbe a 9-36-os ülésbe, még párnákkal együtt sem, mert túl nagy hozzá az ülés még.

Szóval nincs baj az átfogó kategóriákkal, de inkább nagyobb legyen a gyerek mint kisebb.

2011. dec. 21. 14:06
 3/7 anonim ***** válasza:
Inkább azt mondom,hogy nem olyan biztonságosak. Én sem vennék ilyet,de mindenkinek szíve joga. Egyébként az ún. "mozgó" alkatrészek miatt, tehát nem olyan stabil és strapabíró ott az anyag,ahol nyilván illesztések meg ilyenek vannak.
2011. dec. 21. 14:07
 4/7 A kérdező kommentje:
Meg hallottam olyat is, hogy az ADAC (akik a gyereküléseket tesztelik Németországban) nem teljesen elfogultak. Szóval vannak márkák amiket nyomatnak, de más teszteken (nem ADAC) ott nem győztesek. Egy adott márkára (pl. römer) simán 40-50 ezrekkel többet elkérhetnek egy teszt csalás után, csak mert azt nevezték ki győztesnek.
2011. dec. 21. 14:08
 5/7 anonim ***** válasza:
Nekünk volt mindenféle. Mindegyik jó volt, a lényege az, hogy az öv magassága állítható legyen, főleg ha már az autó övével van a baba/gyerek bekötve.
2011. dec. 21. 14:13
 6/7 anonim ***** válasza:

Nem hinném hogy az ADAC tesztcsalába menne bele. èn itt élek Németországban és ök nem csak tesztelnek, söt nekik az elsödleges dolgok az autómentés (sárgaanygal), de ezer más dologgal is foglalkoznak nincs érdekük csalni igazán.

viszont lehet egy másik teszt más dolgokat mér, más teszteknek teszi ki, amin pl a römer nem olyan jó.

mi rengeteg tesztet megnéztünk mert párom 200 km/h-val közlekedik normál esetben az autópályán(itt nincs határ), így nem akartuk rissz rossz ülésbe tenni.

az átfogó kategóriáju üléseknél az a baj, hogy elég rossz minösítést kaptak úgy átlagosan a 18 kilóig csinált teszteken. de általában kiváló minösítést a 18 felettin.

vagy is az elsö idökben nem a legjobb, aztán nagyobbként viszont nagyon jó.

(ilyen pl a kiddy ülések)

2011. dec. 21. 14:16
 7/7 anonim ***** válasza:
Gyakorlatilag a 9-18kg és a 9-36 kg ugyanaz: mindkettőt csak addig tudod használni, amíg a gyerek feje a háttámla fölé nem ér!!! A 9-36 kg kategóriájút ezt követően szét tudod szedni és ülésmagasítóként tudod használni, a 9-18 kg-s helyett pedig vagy veszel egy ülésmagasítót, vagy egy 15-36 kg-os háttámlás ülést.
2011. dec. 21. 18:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!