Az átfogó kategóriájú gyerekülések tényleg nem biztonságosak? (9-25 kg vagy 9-36 kg)
Nekünk kb 8 hós korig volt meg a hordozó, utána vettünk egy 9-18-as ülést, azt hittük, hogy ez jó lesz majd több mint 3 éves korig. Ehhez képest a gyerkőc kinőtte, 2,5 évesen cseréltük le, akkor volt kb 14 kg. Belepróbáltam több nagyobb ülésbe is, de a 18 kilótól való ülésekben még nagyon elveszett. Így végül 9-36-os ülést vettem neki, de úgy, hogy a párnákat kivettem belőle, így kényelmes neki. Még picinek tartottam ahhoz, hogy csak a kocsi biztonsági övével legyen bekötve. Így most az ülés be van kötve a kocsi övével + a gyerekem az ülés övével. Most 3 éves.
A kisebbik gyerekem megkapta a 9-18-as ülést, ő most 14 hós, neki nagyon kényelmes. Viszont őt még nem tenném bele ebbe a 9-36-os ülésbe, még párnákkal együtt sem, mert túl nagy hozzá az ülés még.
Szóval nincs baj az átfogó kategóriákkal, de inkább nagyobb legyen a gyerek mint kisebb.
Nem hinném hogy az ADAC tesztcsalába menne bele. èn itt élek Németországban és ök nem csak tesztelnek, söt nekik az elsödleges dolgok az autómentés (sárgaanygal), de ezer más dologgal is foglalkoznak nincs érdekük csalni igazán.
viszont lehet egy másik teszt más dolgokat mér, más teszteknek teszi ki, amin pl a römer nem olyan jó.
mi rengeteg tesztet megnéztünk mert párom 200 km/h-val közlekedik normál esetben az autópályán(itt nincs határ), így nem akartuk rissz rossz ülésbe tenni.
az átfogó kategóriáju üléseknél az a baj, hogy elég rossz minösítést kaptak úgy átlagosan a 18 kilóig csinált teszteken. de általában kiváló minösítést a 18 felettin.
vagy is az elsö idökben nem a legjobb, aztán nagyobbként viszont nagyon jó.
(ilyen pl a kiddy ülések)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!