Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 3 napos láz lehetett, vagy ez...

3 napos láz lehetett, vagy ez más?

Figyelt kérdés
Kisfiam 2 éves múlt.Péntek este belázasodott,minden tünet nélkül.Csak addig ment le a láza,amíg tartott a lázcsillapító hatása,azután ismét felment,közel 39 fokra. Fájlalta a hasát,híg széklete van,szeles.A doktornőnk azt mondta piros a torka,ezért a láz.Kapott rá gyógyszert.Éjszaka borogattuk. Ez tartott hétfő éjszakáig,azután mintha elvágták volna,még csak hőemelkedése sincs.De tegnap este vettem észre,hogy a hasa ,tele van apró piros pöttyökkel,mára pedig a mellkasa is olyan lett. Ez lehetett 3 napos láz?
2011. dec. 21. 09:46
 1/7 anonim ***** válasza:
igen, nagyon úgy tűnik hogy azon esett át. Ha a 4. nap is lázas és úgy jönnek ki a kiütései, akkor az viszont rubeola lenne. Szerencse hogy nem lázas már.
2011. dec. 21. 09:54
 2/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm! Ez a 3 napos láz fertőző?

Mert van egy 3 hónapos kislányom is,de vigyáztunk arra,hogy ne menjen hozzá közel.

2011. dec. 21. 10:09
 3/7 anonim ***** válasza:
Valószínűleg, hogy ez a 3 napos láz. A mi fiúnk is átesett rajta, 39 fokos láza volt első nap, aztán 2. és 3. nap csak hőemelkedés napközben és estefelé lázasodott be újra. Mikor elment 3 nap után a láz, akkor jöttek a kiütések. És igen, fertőző! Ugyanis a mi fiúnk is úgy kapta el az unokatestvérétől, aki másfél hónappal idősebb tőle. Együtt játszottak, az anyuka váltig állította, hogy a fogától van 39 fokos láza a gyereknek, de semmi baja, aztán 1 hét elteltével a mi fiúnk is ugyanazokat a tüneteket produkálta és a doktor nőnk mondta, hogy ugyanaz a baja a mi fiúnknak is, mint előtte az unokatesójának. A 3 napos lázat egy vírus okozza és sajnos a vírus az fertőző. Egyébként ez a betegség légúti problémákat is okoz, mint torokgyulladás és társai. Szóval szerintem azon estetek át. Ja, és a kiütések is egyik napról a másikra fognak elmúlni ennél a betegségénél.
2011. dec. 21. 13:17
 4/7 anonim ***** válasza:
csak akkor fertőző ha a 4. napon is lázas mialatt kijöttek a pöttyök. Ezt onnan tudom, hogy én meg 25 hetes terhes voltam amikor a kislányom átesett a 3 napos lázon és akkor az orvosunk kiokosított ezekből a dolgokból:)
2011. dec. 21. 14:36
 5/7 anonim ***** válasza:
A betegség cseppfertőzéssel terjed, a gyerekek legtöbbször tüsszentés és köhögés által adják át egymásnak.
2011. dec. 21. 14:38
 6/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Akkor még reménykedem,hogy a kislányom nem kapta el. Hétfő d.u.-án a doktornő őt is megvizsgálta,mert akkor kapta a 3 hós oltást,akkor még minden rendben volt. Mennyi a lappangási ideje? A kisfiamon pénteken jött ki.
2011. dec. 21. 15:13
 7/7 anonim ***** válasza:
5-15 nap
2011. dec. 21. 15:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!