Fiam 15 hónapos, de még nem jár önállóan! Baj?
Figyelt kérdés
kapaszkodva lépeget,meg elég ha csak az egyik kezünket fogja.Volt már példa h leültünk egymással szemben az apukájával őt meg közénk tettük,úgy volt h lépett kettőt-hármat egyedül,de egyébként nem még.Aggódom!Írnátok tapasztalatokat?2011. dec. 20. 21:03
1/12 anonim válasza:
Nem baj az én fiam pl 16 hósan kezdett el járni pedig a többi mozgást gyorsan időben csinálta.Kezet fogod úgy jár?
2/12 anonim válasza:
Lányom 15, fiam 16 hónaposan kezdtek el járni. 18 hónapos korig nincs baj. Egyébként utánaolvastam: egy dolog lehet probléma, a csipőficam, azt meg jelenleg már szűrik. Úgyhogy igazából nem lehet probléma, el fog indulni, nyugi.
3/12 anonim válasza:
Minél tovább mászik annál jobb.A járás igény már kialakult,tehát nincs elmaradva.16hónapos koráig csak mászott és kapaszkodva járt.Mi kézen fogva,tartva nem sétáltattuk mert azt hallottam nem tesz jót.Mondjuk amit te írtál az nem ez a fajta kézen fogva sétálás.Még nem érzi magát biztonságban.
4/12 anonim válasza:
Nem, nem baj. Ha 18 hónapig nem indul, nézesd meg. (Bár a leírtak alapján ezt kizártnak tartom)
5/12 anonim válasza:
A nagyobbik fiam 15 hónapos koráig mászott, akkor egyet gondolt, felállt magától és lépkedett.
6/12 A kérdező kommentje:
Jár hozzánk gyógytornász(vagyis már 2 hónapja nem)mindent rendben talált a mozgásfejlődésével.
2011. dec. 20. 21:19
7/12 anonim válasza:
Kislányom 15 hónapos, tegnap állt fel... Járni ? Nemsokára biztosan fog.:) Ne aggódj, semmi gond!!!
8/12 anonim válasza:
Lányom 15, fiam 18 hónaposan kezdett el járni, egészséges mindkettő. Ne aggódj.
9/12 anonim válasza:
Az én kislányom ma lett 15 hónapos.Sajnos neki lazábbak az izmai, fél éven át, amíg nem mászott, jártunk is Dévény tornára.Most HRG-re járunk, heti egyszer.Ő 11 hónaposan kezdett el mászni, amit azóta is imád, és tudom jól, hogy nagyon jó, ha sokáig mászik.12 hónaposan állt fel először kapaszkodva, és 13 hónaposan kezdett el lépegetni bútorok mentén.Azóta is így lépeget, de gyorsan, és ha fogjuk, akkor is.Én úgy hallottam, jobb, ha a hónalja alatt fogjuk, mert unokatesóm kisfiát sokáig sétáltatták kézen fogva, és önállóan is feltartott karokkal indult meg, emiatt sokat esett orra.És a vállának sem tesz jót szerintem, bár a férjem és anyósom mindig okoskodik, hogy a kezét fogva kell sétáltatni.A járássegítővel pár lépést megtesz egyedül, most próbálkozik az önálló állással, de ő még magától egyetlen lépést nem tett.Aggódtam én is, mert mindenki ezt kérdezi, és a vele egyidősek már mind szaladnak, de rájöttem, hogy nem versenyló a lányom.Egyrészt nem tehet az izom problémájáról, másrészt türelmesen fogok várni.Megvizsgálta neurológus is, aki szerint minden rendben van vele, és még lemaradva sincs.Ha ő mondja, akkor elhiszem!2 évesen minden gyerek szaladni fog.Az is, aki 10 hónaposan ment, és az is, aki csak 17 hónaposan indult el.Nem lesz ennek jelentősége.Ne aggódj! Egyébként nem olyan egyszerű ez a piciknek!Nagyon fejlett egyensúlyérzék kell hozzá, és rengeteg bátorság.Az én lányom csak akkor kezdett el valamit, amikor már 100 %-os volt magában, mert picit bátortalan is.De amikor elkezdte, egyből a tökélyre fejlesztett formában csinálta:))
10/12 A kérdező kommentje:
Igen,a hónaljfogásban egyetértek,leginkább mi is úgy sétáltatjuk.Járássegítőnk is van,most is épp azzal kotor,imádja és olyan gyorsan száguldozik vele :)
Köszönöm az eddigi válaszokat,megnyugtatóak,de azért várok még :)szép napot mindenkinek!
2011. dec. 21. 08:46
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!