Mit tegyek hogy megóvjam a kisfiam?
Tanítsd meg, hogy hogyan kell szépen lemászni a kanapéról.
Hátha azt is poénnak fogja fel és gyakorolja.
Másik ötletem: tegyél valami matracot, vagy vastag puha takarót a kanapé köré, hogy ha esik, legalább arra essen.
mi az hogy ugrál, rohangál rajta?
én az elsö pillanattol tiltom neki. kanappé ülésre és max mászásra való.
te vagy az anyja egyszerüen ne engedd neki. ha kell ülj ott órákat de akkor sincs. ha felmászik és ugrál egyszerüen vedd le , ülj oda és ne engedd neki még egy szemrebbenésre sem.
te vagy az anyja biztos van egy határ másban is amikor NEM és megérti, meg kell érteneie.
következetes legyél, ne most nem holnap mikor telefonálsz vagy jön valaki akkor meg igen.
a nem legyen NEM minden pillanatban.
A "meg kell tanulnia esni" kategória nem erre az esetre vonatkozik. A te felelősséged, hogy vigyázz a gyermeked testi épségére, neki nincs veszélyérzete, azt sem tudja megérteni, hogy milyen veszélyes következményekkel járhat, amit csinál. Ő a kisbaba, te pedig a felnőtt. Nem lehet, hogy kettőt fordulsz. Vagy tedd kiságyba amíg kettőt kell fordulnod, vagy ülj ott vele a kanapén, és akadályozd meg a veszélyes helyzeteket.
Tudom, hogy miről írsz, az én lányom 16 hónapos, és előszeretettel mászik fel ő is a kanapéra. Van, hogy ül rajta, van, hogy mászik, de előfordult olyan is, hogy felállt rajta szemben a háttámlának. Ha egy kicsit megbillen hátra, akkor leesik, hiába van ott szőnyeg, csúnyán megütötte volna magát. Sajnos ebben az időszakban nem lehet még őket felügyelet nélkül hagyni. Azt tudod tenni, hogy újra és újra elmondod neki, hogy nem szabad, mert leeshet, és leülteted. Előbb-utóbb meg fogja tanulni. Addig pedig vigyázol rá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!