10 hónapos babának, mivel sürititek, vagy milyen rántással készítitek el a főzelékét?
Szerintem nagyon egészséges már ilyen piciknek is a ZABKORPA. Ráhinted a lábasban lévő zöldségekre és főzőlére, vársz egy picit, hogy megduzzadjon. Mivel az én kislányom tápszeres is (a szopi mellett), én a végén - amikor már nem főzöm a zöldséget és kissé kihűlt - teszek bele egy kis tápszert, így pótolandó a tejfölt. Azért így, hogy a hő hatására ne károsodjanak a tápszerben lévő értékes tápanyagok.
Másik, hasonló sűrítési mód a BURGONYPEHELLYEL való sűrítés.
Mindkét hozzávalót bioboltban vettem.
Ha a családban van allergiára való (atópiás) hajlam két generációban felmenőleg - mint pl nálunk - akkor a tejtermékes kiegészítést én hagynám még jó darabig. Nálunk ez volt a helyzet, így a spenótot pl. főtt burgonyával turmixoltam (mi is így ettük, habkönnyű lett!) a többit is vagy burgonyával főztem vagy rizsliszttel, kevés fehér liszttel, tofuval, ezzel-azzal készítettem. Tejfölt nem adtam neki sokáig, inkább savanyított termékeket, leginkább a Sparban kapható bio joghurtot (nagyon jó, krémes és tejfölárban teljesen megfizethető). Engem kiütnek a tejtermékek (többféle értelemben) de ha nem naponta és akkor is bio termelésűeket fogyasztok, akkor semmi bajom. Ez nagy szó!
Egyébként atópiás betegség az ekcéma, aszthma, ilyesmik is, tehát nem csak a tüsszögés és kiütés.
Még egy apróság: olajat leginkább a végén tettem az ételébe, általában hidegen sajtolt lenmagolajat, hihetetlen magas ómega zsírsav tartalma miatt. Amolyan agyfényesítő. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!