Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 9 hónapos babám szinte naponta...

9 hónapos babám szinte naponta legalább egyszer beüti a fejét. Lehet ettől pl. idegrendszeri károsodása? Néha akkorát koppan, hogy nagyon megijedek!

Figyelt kérdés

most tanul állni. mindenbe belekapaszkodik, és sokszor hátraesik. mit csináljak?

1. nem mozdulok mellőle. tényleg ez a megoldás? de akkor semmi mást nem tudok csinálni, csak egész nap őrzöm a babát.

2. akadályozom a mozgásfejlődésben, és becsatolom a pihenőszékébe, hogy ne tudjon mozdulni. de ez, gondolom, nem megoldás.

ti hogy vigyáztok a babátokra, hogy minél kevesebb sérüléssel vészeéje át aezt az időszakot

nagyon félek, hogy v.mi baja lesz a sok esés miatt? és ami a legaggasztóbb, hogy természetetesen mindig a fejét üti be...

2009. máj. 18. 11:01
 1/5 A kérdező kommentje:

na még egyszer:

ti hogy vigyáztok a babátokra, hogy minél kevesebb sérüléssel vészelje át ezt az időszakot?

nagyon félek, hogy v.mi baja lesz a sok esés miatt! és ami a legaggasztóbb, hogy természetetesen mindig a fejét üti be...

na, most oda kerültek az írásjelek, ahova eredetileg is szántam:)

2009. máj. 18. 11:04
 2/5 anonim ***** válasza:
Azért üti be mindig a fejét, mert ez a testéhez mérten legnagyobb és legnehezebb része. Ne izgulj, nem lesz emiatt később semmi baja. Amiket leírtál szerintem egyik sem megoldás. A babák feje jól "ki van találva" a kutacs ugyanis nagyon jó rezgéscsillapító, ami megvédi az agyat a kisebb-nagyobb ütések okozta sérülésektől. Sajnos minden baba sokat esik amíg megtanul stabilan önállóan járni, de figyeld meg, hogy néhány nap, esetleg 1-2 hét alatt esni is nagyon ügyesen megtanulnak. Ez is fontos dolog a mozgásfejlődés során. Nekem 4 gyerekem van és az első babánál én is rémüldözet az esések, koppanások miatt, de aztán láttam, hogy a fiam milyen gyorsan rájött, hogy hogyan kerülheti el a komolyabb eséseket, megnyugodtam. A pici lányom most 8,5 hónapos és kapaszkodva körbejárja a házat. Bizony eleinte ő is többet esett, de mostmár rájött, hogy hogyan kell leülni, ha elfáradt, vagy nem tud tovább menni. Nagyon ritka, hogy elesne, pedig eleinte ő is sokat koppant a parkettán, még a konyhában is a kövön. 4 gyerekes anyuka
2009. máj. 18. 11:11
 3/5 anonim ***** válasza:

Én kiskoromban buktam akkorákat,hogy tényleg megijedtek:DA bébikomppal elvágódtam,estem keltem úton útfélen,most mégis élek virulok és nagyon de nagyon okos vagyok:P

Viccen félretéve,nem nem lesz semmi baja,ez "természetes" folyamat a babáknál:)Gondolj bele,hogy ükanyáink egykor még a rétre is kivittek minket ott aztán lehet huppanni és mégis egészséges lett mindneki:D

2009. máj. 18. 11:14
 4/5 A kérdező kommentje:
igen, valahol tudom, hogy ez természetes. de ő az első babám. nagyon ijesztő számomra ez a sok koppanás. azért is kérdezem, hogy más babával is előfordul-e.
2009. máj. 18. 11:26
 5/5 A kérdező kommentje:

ja, amúgy is egy nagy paragép vagyok a férjem szerint:)

ő sokkal könnyebben veszi az eséseket, nem majrézik annyit, mint én.

2009. máj. 18. 11:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!