Beváltak nektek a Hipp tejpépek? A 4 hónapos kortól adható tejpépet ugye kaphatja 6 hónap betöltése után is a baba?
Most lesz hat hónapos a fiam. Elég sok tejpépet kipróbáltunk már (mindig újat ízt, fajtát veszek) olcsótól a drágáig. Evett már többféle Milupásat, DM és Rossmann saját márkásat, mindegyik könnyen kikeverhető volt számomra simán kanállal és az ízük is jó volt.
Ma bontottam meg egy Hipp banán-őszibarack tejpépet és most vagy én vagyok ügyetlen, vagy nemtom, de képtelen voltam kanállal kikavarni, egyre jobban összeállt, szerintem még vakolásra is durva lenne, ahogy kinézett. Végül botmixerrel sikerült jó állagot csinálnom belőle kb kétszer annyi vízzel, mint amennyit a többihez használtam. (Pedig nem folyósan szereti a babám.) Így viszont íztelen volt, se őszibarackot, se banánt nem éreztem rajta, még édes sem volt, egy picit volt ízesebb a natúr rizspépnél. Nem is fogyott el könnyen, holnap inkább fele adagot dúsítok fel banánnal, hogy jobb legyen.
A másik kérdésem: kb egy hónapja bevásároltam tejpépből annyit, amennyi hat hós korig elfogy, azután váltani akartam a hat hónaptól adhatóra. De ajándékba kaptunk a múlt héten még négy doboz 4 hónapos kortól adhatót. Ez azt jelenti, hogy bő másfél hónapig még ezt fogja kapni a fiam, amíg el nem fogy.
Ez ugye nem gond? Tápszerből váltani fogunk úgyis a 2-esre időben, gondolom az is fedezni fogja a korának megfelelő vitamin és vasszükségletet, és kap már zöldséget, gyümölcsöt, holnaptól pedig húst is.
Nekünk nagyon beváltak a Hipp tejpépek. Ez a fajta az egyedüli, amit natúron is hajlandó megenni a kislányom. Ezmellett még az őszi-sárgabarack ízesítésűt eszi most és nagyon szereti.
Én mindig annyi vízzel keverem ki, hogy megfelelő legyen az állaga, sose nézem a használati utasítást. Egyébként én úgy tapasztaltam, hogy a tejpépeket, amikor frissen van kavarva, mindig picit folyósabbra kell hagyni, mert még hűlés közben sűrűsödik. Csak úgy, mint a pépek, grizek általában.
Mint az előttem szóló írta, én is csak azt nézem a kormeghatározásnál, hogy MÁR adható-e. A lányom 6,5 hós, de még mindig eszik 4 hósoknak való béábikaját, desszertet, mert szereti azokat, pl. birsalma-körte.
Szerintem nyugodtan adhatod a pépeket.
Nekünk nagyon beváltak a Hipp pépek. Nagyon jó szerintem a natúr és az őszi-sárgabarack ízű, és én is annyi vízzel keverem ki, hogy pont jó állagú legyen (kb. 130-140ml vízhez 3 jó púpos evőlanál pép).
Mellesleg ahogy néztem mostanság, a Hipp pépek a legolcsóbbak :)
Akkor nem tudom, hogy nalam mi nem mukodik. Majd holnap reggel kiderul tizorainal, hogy akkor is ossze all-e. En is erzesbol adagolom a tejpepet is es a vizet is, a doboz utasitasait nem igazan nezem meg, mert mar reg belottem a tobbi markanal, hogy mekkora mennyisegre van szuksege a fiamnak es milyen allagura kell kevernem, hogy szepen megegye.
A viz is ugyanolyan homersekletu volt, mint amilyennel a tobbi fajtat kevertem ki. Tenyleg nemtom...
De annak orulok, hogy max korhatar nincs a tejpepeknel es gond nelkul adhatom oda neki a meglvo zacsikat. Egyebkent azert kerdeztem meg, mert kulfoldon elunk es ezeket a pepeket Magyarorszagrol hoztm nemreg, de a borondbe csak a papir doboz nelkul fertek be, a tajekoztato tehat nincs nalam.
Egyebkent a fiamnak legjobban a mildipep malna jott be es a gyumolcsos DM-es.
Koszonom a valaszokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!