Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » AZ agressziv hisztit hogyan...

AZ agressziv hisztit hogyan lehet kezelni?

Figyelt kérdés
pl gondolok arra,hogyha a fiam hisztizik,ez naponta többször van mostanában,és akkor elkezdi dobálni az autójait játékait,csapkod,tépdesi a hajam,na meg ilyenek.ez ellen mit tegyek?ezt figyelmen kivül azért mégsem lehet hagyni.ja és ugy dobálja a játékait olyan eröböl a parkettára hogy sok eltörik tönkremegy.hiába szolok rá,olyan kedve van és csinálja.már bevezettem azt is hogy rácsapok a kis kezére,de hatástalan,sir egy percig aztán jön hogy pusziljam meg,ha megpuszilom,akkor meg kinevet.mit tegyek?23 honapos kisfiú,teljesen kiidegel,már néha kiabálok vele,mert én is dühös vagyok

2011. dec. 16. 20:18
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
50%
Én az egyik hasonló problémával küzdő anya vagyok. Egyet értek az utolsó válasszal bizonyos szintig. Az igaz, hogy tekintélyt kell szerezni, és azzal, hogy kiabálás, ill. kézrácsapás után babusgatjuk, azzal csak hülyét csinálunk magunkból, és a saját tekintélyünket ássuk alá. Ez teljesen így van. Ha már leszidjuk, és megbüntetjük, akkor emellett kell kiállnunk, hogy érezze a súlyát a tettének, és hogy tényleg haragszunk rá. Én ilyet nem is szoktam csinálni, de megpróbálok határozottabban fellépni, mert még tényleg most kell ezen változtatni. Viszont az már erős túlzás, hogy egy 1,5 éves gyereket jól pofán vágjak... Ez már túl brutális, és nem is vagyok annak a híve, hogy az erőszak a megoldás rá. Kezére rá szoktam csapni, meg van, hogy a fenekére, de a pofozkodás már túl erős, főleg ilyen pici gyerek esetében.
2011. dec. 17. 14:19
 12/14 anonim válasza:
33%
én egy fegyelmező pofonra gondoltam nem verésre mert a verésnek semmi értelme de egy fegyelmező pofonnak igen meg hát annak is meg vannak a fajtái nem akkorát kell addni hogy le repüljön a gyerek feje hanem érzeni kell hogy az adott szituáció mit kíván meg és ezt csak azért mondom mert amikor én gyerek voltam a szüleim is hasonló módon csinálták és én azt mondom örülök hogy meg tették mert ez nagyban segített abban hogy az lettem aki vagyok
2011. dec. 17. 15:26
 13/14 anonim ***** válasza:
Ha nem babusgatod miutan megszidtad akkor a szeretetmegvonast alkalmazod aminek nagyon sulyos kovetkezmenyei lesznek a fejlodesben. Meginog benned a bizalma es nem fogja tudni hanyadan all veled. Csak a rossz marad meg, nem pedig a semlegesites es a bizalom. A leheto legrosszabb amit csak tehetsz hogy utana ha megertette mit csinalt, nem oleled meg. A helyzet meg rosszabb lesz.
2011. dec. 23. 19:56
 14/14 anonim ***** válasza:

Én nem akartam ide kommentelni,de 2011-12-17 11:23-as válaszolónak az irománya kiverte nálam a biztosítékot.Értem én h nem szabad ráhagyni a gyerekre ezeket,meg abban is egyet értek h kézrácsapás után ne legyen puszi,na de az hogy ordítsak rá egy kisgyerekre ahogy a torkomon kifér,meg h pofozzam fel,és rángassam meg????????!!!!!!!

És majd ettől lesz tisztelet tudó.....meg sokra viszi majd.Na álljunk meg egy szóra!Ettől nem fog senkit se tisztelni a gyerek max félni a szüleitől,lehet h sokra viszi majd,de ugyan csak nem emiatt.Ellenben lesz belőle egy lelkironcs,az ilyen begyöpesedett szülők miatt,akiből könnyen x éves korára öngyilkos is válhat,mert úgy érzi,h senki se szereti.Ha nem ez a verzió akkor pedig az,h lesz családja és a gyerekkel ugyanigy fog bánni,ütni,verni,kiabálni......

2012. jan. 17. 16:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!