Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hány nap alatt tanulja meg...

Hány nap alatt tanulja meg egy 3 hós baba ez egyedül elalvást?

Figyelt kérdés
Nem cumizik nem is akarok neki adni és csak anyatejes.Hogyan lehet a legjobban és leghamarabb rászoktatni?
2009. máj. 17. 20:16
 1/7 anonim ***** válasza:
53%

Hát szertintem ezt nem most kellene elkezdeni. Ha eddig nem egyedül aludt el, sztem nehéz lesz most rászoktatni.

Eddig hol aludt el? Ölben? Ringatva?

Mi születése napjától fürcsi és vacsi után letettük a kiságyba és hagytuk hogy magától elaludjon. Néha volt egy kis sírás, de aztán megszokta és ez a természetes neki. Most 5 hónapos és még működik. :)

2009. máj. 17. 20:20
 2/7 A kérdező kommentje:
Este cicin alszik el,de ezt nem is bánom.Nappal ha a babakocsiban alszik ringatni kell,ha a kiságyban akkor kéri a cicit.Valami nem drasztikus módszert keresek.Kicsit könnyebb lenne ha napközben magától elaludna.Persze ha nem az sem baj. :-) Imádom őt szopiztatni!
2009. máj. 17. 20:23
 3/7 anonim ***** válasza:

Első vagyok...napközben mi is babakocsiban alszunk, de este szigorúan magától.

Mondjuk sajna mi tápszeresek vagyunk 2 hetes kora óta, így lehet nekem egyszerűbb (nem cicifüggő) :) Bár az lenne!

2009. máj. 17. 20:41
 4/7 anonim ***** válasza:
Nyugodtan ciciztesd. Pláne, ha téged nem zavar. Az enyém 8 hónaposan magától leszokott róla.
2009. máj. 17. 20:44
 5/7 anonim ***** válasza:
Ez egy nagyon nehez dolog lesz,foleg ha cicin alszik el.O mar ezt tanulta meg,neki ez a normalis.Ha te igy szereted csinalni,nem ertem miert akarod mostmar maskepp?Az elejetol mar ra kellett volna szoktatni az egyedul elalvasra.Ehez mostmar sok turelem,es kitartas kell.Ra lehet szoktatni,de ez csak rajtad mulik.
2009. máj. 17. 20:45
 6/7 anonim ***** válasza:

Szia!

Pont jókor kezded az egyedül alvásra szoktatást. Szerintem korábban nem is érett rá.

Én is most szoktattam a fiam egyedül alvásra (4 hós). Beteszem a kiságyba, s megsimogatom, ha sír felveszem, megnyugtatom, majd visszateszem. S nemsokára alszik. Sosem hagyom sírni, inkább többször felveszem. A kiságyat csak alvásra használom, amikor nem alszik velem van a nappaliban. Egy hét alatt megszokta az önálló alvást, pedig előtte altattam az ölemben. Ha kicsi korában letettem mindig sírt, s nem akartam, hogy elveszítse a bizalmát bennem, így sosem hagytam sírni.

Nekem bevált, hogy 3-4 hónaposan szoktattam a gyerekeimet az önálló alvásra.

4 gyerekes anyuka

2009. máj. 17. 21:51
 7/7 anonim ***** válasza:
Egyetértek az előttem szólóval. Három hós kislányom az utóbbi pár hétben alszik el magától, oly módon, ahogy az előző válaszadó is ecsetelte. Végül is nem tudom, hogy alakult így, de a módszer jó és bevált,tehát ráerősítünk. Nappal öt percig sem marad egy helyen. Az esti rituálé mindig ugyanaz legyen, ne térj el tőle. Kitartás!
2009. máj. 17. 22:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!