Beleültethetem ebbe 10-15 percig, ha magától még nem ül,6 hónapos baba?
Pont itt van a hangsúly, hogy magától eldölne, vajon mért? mert még nincs meg a megfeelelö izomzat ahhoz hogy ülni tudjon. Mi a teendö nem ültetni, nem segíteni neki felhúzni még félülöbe sem tenni. fektetni. mivel fekve is szeretne ülni, így majd ö szép lassan feltornázza magát, de minden egyes kismozdulat a magától való felüléshez izmot produkál, ami segít ülve maradni.
ha nem ülteted, még félfekvöbe sem, akkor mikor rendesen egyedül feltud ülni, akkor biztosan fog ülni és nem döl el.
nem csak az izmok és csontok miatt fontos hogy ne segítsünk a gyereknek, hanem hogy már most sikerérzete legyen, hogy megtanulja hogy magától is képes dolgokat felfedezni, megcsinálni.
egy átlagos baba 8 hósan ül fel, persze ezt megelözöen már próbálkozik minden módon, de 8 hós korára elég érett az agy, az izomzat ahhoz hogy oldalfekvésböl feltornázza magát, vagy térdelésböl kidobja oldalra a fenekét és felüljön.
tud térdelni a babád?
Víz alatt szerintem igen, mert ott a víz is "támasztja", de legalább a karimáig legyen víz a kádban, vagy még tovább is. És persze ne hagyd egyedül benne!
(Off: hogy miket ki nem találnak! :o)
Még nem térdel :(
Néha feltolja magát, de csak pillanatokra...még próbálkozik.
Én minden választ zöld kézzel díjazok! Ne pontozzátok már le!!
Köszönöm mindenkinek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!