Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Beleültethetem ebbe 10-15...

Beleültethetem ebbe 10-15 percig, ha magától még nem ül,6 hónapos baba?

Figyelt kérdés
[link]
2011. dec. 15. 12:09
 1/10 A kérdező kommentje:
Ülve szeret lenni, ölben is, amikor fogjuk, mindig felhúzza magát,a pihiszékben is, csak hát még magától eldőlne...
2011. dec. 15. 12:10
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Nem, az más amikor az öledben ülve a testeddel megtámasztod őt.
2011. dec. 15. 12:12
 3/10 anonim ***** válasza:
81%

Pont itt van a hangsúly, hogy magától eldölne, vajon mért? mert még nincs meg a megfeelelö izomzat ahhoz hogy ülni tudjon. Mi a teendö nem ültetni, nem segíteni neki felhúzni még félülöbe sem tenni. fektetni. mivel fekve is szeretne ülni, így majd ö szép lassan feltornázza magát, de minden egyes kismozdulat a magától való felüléshez izmot produkál, ami segít ülve maradni.

ha nem ülteted, még félfekvöbe sem, akkor mikor rendesen egyedül feltud ülni, akkor biztosan fog ülni és nem döl el.

nem csak az izmok és csontok miatt fontos hogy ne segítsünk a gyereknek, hanem hogy már most sikerérzete legyen, hogy megtanulja hogy magától is képes dolgokat felfedezni, megcsinálni.

egy átlagos baba 8 hósan ül fel, persze ezt megelözöen már próbálkozik minden módon, de 8 hós korára elég érett az agy, az izomzat ahhoz hogy oldalfekvésböl feltornázza magát, vagy térdelésböl kidobja oldalra a fenekét és felüljön.

tud térdelni a babád?

2011. dec. 15. 12:16
 4/10 anonim ***** válasza:
39%

Víz alatt szerintem igen, mert ott a víz is "támasztja", de legalább a karimáig legyen víz a kádban, vagy még tovább is. És persze ne hagyd egyedül benne!

(Off: hogy miket ki nem találnak! :o)

2011. dec. 15. 12:17
 5/10 A kérdező kommentje:

Még nem térdel :(

Néha feltolja magát, de csak pillanatokra...még próbálkozik.

2011. dec. 15. 12:18
 6/10 anonim ***** válasza:
Szerintem se rakd bele.
2011. dec. 15. 12:59
 7/10 anonim ***** válasza:
Drágáim, akik lepontoztattok! Újszülött babáitokat nem hordjátok véletlenül babaúszásra? Ez víz alatti kütyü, nem szárazföldi. No sebaj...
2011. dec. 15. 13:09
 8/10 anonim ***** válasza:
47%
Szerintem is belerakhatod, a víz is támasztja. Az én lányom is mindig ülőhelyzetben akart lenni, nem tiltottuk neki,mert fekve csak sírt és mégis 7 hónaposan egyedül felült és elkezdett mászni, 10 hónaposan pedig már egyedül ment és még sincs semmi baja.
2011. dec. 15. 13:18
 9/10 anonim ***** válasza:
Mi akkor kezdtük használni, amikor már egyedül ült. De szerintem ha egy fürdés erejéig beleülteted nem lesz baja.
2011. dec. 15. 13:28
 10/10 A kérdező kommentje:

Én minden választ zöld kézzel díjazok! Ne pontozzátok már le!!

Köszönöm mindenkinek!

2011. dec. 15. 13:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!