Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Köhögéssel menjünk orvoshoz?

Bogyo110 kérdése:

Köhögéssel menjünk orvoshoz?

Figyelt kérdés
két napja kezdett köhögni 10 hónapos kislányom ithol volt tantum verde azzal fujtam neki napi 3* most kezd kicsit felszakadozni ugy hallom kérdezném hogy átvigyem e a dokihoz vagy csak kérjek még valamit rá a patikába?És mit?Mert utoljára mikor csak méretkezni mentünk tele volt beteg gyerekekkel a váró igy mi is náthásak lettünk azért gondoltam hogy nem viszem át!
2011. dec. 15. 09:37
 1/10 anonim ***** válasza:

Amíg nincs láza, nem muszáj vinni szerintem. (Legalábbis én így csinálnám).

Nem tudom mi van a házi patikában, de ébredések után köptetőt adhatsz neki, már ha a nátha okozza a köhögést.

Én elalvás előtt Fenistil cseppet szoktam adni. És persze orrszívás (ha van mit).

Ha bármiféle rosszabbodást látsz, akkor viszont doki!

2011. dec. 15. 09:41
 2/10 A kérdező kommentje:
lehet a náthátol köhög mert két hétig náthásvolt de mára már szinte nincs is mit szivni !kap levegőt rendesen !Láza nincs eszik alszik rendesen !
2011. dec. 15. 09:44
 3/10 anonim ***** válasza:
Én akkor viszem csak ilyen fertőzéses időben, ha elhúzódó a köhögése (már egy hete nem javul), vagy lázas is. Egyébként jobban tartok attól , hogy a rendelőben felülfertőződik.
2011. dec. 15. 09:45
 4/10 A kérdező kommentje:

hát igen én is ettöl tartok!

Nem szeretném ha még betegebb lenne!Akkor várok még ha nem javul jövöhéten átviszem .Szerintetek lessz két ünnep között is gyermekorvosi rendelés vagy csak ügyelet?

2011. dec. 15. 09:49
 5/10 anonim ***** válasza:
Nálunk azt hiszem a gyerekrendelőben felváltva tartanak "ügyeletet" az itteni dokik, mert 4-en is vannak.
2011. dec. 15. 09:58
 6/10 anonim ***** válasza:

Esetleg hívd fel telefonon a dokitokat.

10 hónaposan szerintem nagyon kicsi még ahhoz, hogy a házipatikából laikusok találgatása alapján kezeld.

Az OK, hogy nem megyünk egy tüsszentéssel orvoshoz, de azért 2 hét nátha egy telefont megérne, szerintem.

2011. dec. 15. 13:53
 7/10 anonim ***** válasza:

Szerintem nem 2 hetet írt a kérdező, hanem 2 napot...

Egyébként még a gyógyhatású készítményeknek is kell minimum 5 nap, hogy hassanak! Persze, ha nem javul a helyzet, mindenképpen az ünnep előtt vidd el dokihoz! Nem túl jó, ha szenteste ünneplés helyett lázat kell csillapítani. Előtte hívd fel a rendelőt, és kérj időpontot, lehetőleg a rendelés elejére, hogy ne kelljen várakoznotok! Pici babával ennyit igazán megtehet az orvos!!

2011. dec. 15. 14:32
 8/10 anonim ***** válasza:

Drága utolsó!

09:44-es kommentet nézd. Ott a 2 hét....

.........

2011. dec. 15. 18:03
 9/10 anonim ***** válasza:
A 2 hét a náthára vonatkozott, nem a köhögésre! A köhögés 2 napja tart.
2011. dec. 15. 18:05
 10/10 A kérdező kommentje:
voltunk dokinál semmit nem adott rá csak azt monta hogy fujjam tamtum verdével a nátha meg majd elmulik! Ennyi nem voltunk bent 5 percet se! :-9
2011. dec. 15. 18:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!