Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Háztartási kekszet mikor...

Háztartási kekszet mikor adhatok a babámnak?

Figyelt kérdés
A védőnőm szerint már egy darabot reszelhetek a gyümölcsbe. Most 6 hónapos a picurom.
2009. máj. 17. 15:20
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
61%

szió! én inkább babakekszet ajánlanék (pl. Hipp, de vannak receptek, magad is tudsz sütni).

a háztartási kekszet a tojás és tartósítószer tartalma miatt még szerintem ne add.

2009. máj. 17. 15:23
 2/16 anonim ***** válasza:
67%
Az enyém 5,5 hónapos, reszelt kekszport tettem az almájába, de nem ette meg. :( Nyugodtan kipróbálhatod 6 hónaposan. (Anyukám anno nekünk már 3 hónapos korban tett az almánkba... de erről inkább hallgatok, mert ezért itt most sokan le fogják tépni a fejemet - gondolatban biztos).
2009. máj. 17. 15:24
 3/16 anonim ***** válasza:
54%
Nyugodtan kipróbálhatod már, hogy megeszi-e, vagy a sima babapiskótát is lereszelheted! Nem muszáj megvenni a különlegeseket (amire rá van írva, hogy babakeksz, meg ilyenek), mert ugyanazt tartalmazza mindkettő! Mi is azt ettük kiskorunkban és én a babánknak is fogok adni majd 3 hónaposan! Én inkább anyukámra hallgatok, mint arra, aki könyvből próbál okos lenni.
2009. máj. 17. 15:27
 4/16 anonim ***** válasza:
62%
Egész nyugodtan adhatsz neki reszelve, ha megeszi.
2009. máj. 17. 15:35
 5/16 anonim ***** válasza:
48%
Én 5 hósan reszeltem 2-3 kekszet bele, és azóta is imádja. Ha figyeled, és nem érzékeny rá, akkor csak nem szabad túlzásba vinni a lisztes, és esetleg tojást is tartalmazó tésztákat. (8 hósan én már adtam pl. túróstésztát is)
2009. máj. 17. 16:00
 6/16 anonim ***** válasza:
60%

Szia!

A háztartási kekszben van liszt=glutén. Ha nincs a családban allergiás akkor is 8-9 hó körül ajánlott gabonafélét adni.

2009. máj. 17. 16:02
 7/16 anonim ***** válasza:
62%
Szinte hihetetlen hogy vannak még normálisan gondolkodo anyucik , végre már hogy nemcsak olyanok vannak itt akik könyvböl nevelik és etetik a babájukat. mindenkire nyomtam egy zöldet!!!
2009. máj. 17. 16:32
 8/16 anonim ***** válasza:
47%
Egyetértek az utolsó válaszolóval!Én is adok a 6.5 hónapos babámnak olyan tejpépet,amiben van glutén!Kérdeztem a védőnéninket,azt mondta ,hogy fokozatosan vezessem be,először 1 héten 1x aztán ha nincs baja,2x stb.Lényeg a mértékletesség.(mint amúgyis,mindenben)
2009. máj. 17. 17:57
 9/16 anonim ***** válasza:
40%
6 hónapos kortol igen is ehet glütént.Sokan 1 évestöl adják csak vagy csak akkor lehet.
2009. máj. 17. 18:17
 10/16 anonim ***** válasza:
62%

Hát nevezhettek könyvmojnak vagy nem normálisnak, de az én lányom csak egy évesen eszik glutént és tejet!

Biztosra semmit nem tudhatunk,vagy ezeknek az élelmiszereknek a korai fogyasztásától lesz valaki lisztérzékeny, vagy nem! Szerintem ezt a pár hónapot ki lehet bírni ezek nélkül, és így legalább adunk egy esélyt a dolognak.

2009. máj. 17. 20:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!