Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Tejet csak 1 év után lehet...

Tejet csak 1 év után lehet adni, viszont rengeteg baba desszertben teljes tej van, akkor most ez hogy van?

Figyelt kérdés
2011. dec. 14. 13:22
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Kedves 3. válaszoló, én is felpontoztalak, pedig én alapvetően anyatej-párti vagyok, és a mai napig aktivan szoptatom a 8,5 hónapos Babámat.

Viszont, ahogy elmúlt 3 hónapos, WHO ide vagy oda, én bizony elkezdtem ismertetni, kóstoltatni az almával, barackkal, meggyel ...

Hogy miért, ha bőven volt tejem?

Egyszerűen azért, mert nem akartam úgy járni, mint a testvéremék a gyerekeikkel, akiket 6 hónapig kizárólag szoptattak, és most (2,5 illetve 4 évesek), kinlódnak annyit az étkezéssel-válogatással, hogy még kivülállóként is rossz nézni.Ráadáasul a Fiam az óránként cicit követelő babák közé tartozott, igy jól jött, amikor a gyümölcspép egy kicsit jóllakatta, és mondjuk kibirt 2 órát is ...

Nem bántam meg, a Babám szopik (még most is kb. 6x egy nap), de imádja az összes kora szerint neki való gyümölcsöt, zöldséget, főzelékfélét. Tejet én sem adok neki, de pl. Hipp pudingot már evett, imádta, és belekóstolt az általam evett joghurtba is. Nem hinném, hogy ezzel veszélyeztetem az egészségét, persze ezzel óvatosabbnak kell lenni, ha esetleg allergiára veszélyeztetett a gyerek.

Hát most lehet, hogy én leszek lepontozva :-)

2011. dec. 14. 19:54
 12/13 anonim ***** válasza:

Kedves Utolsó!

Én nem pontozlak sehova, mindenki akkor táplálja hozzá a gyerekét, amikor jónak látja, és azzal, amivel, lelkiismerete rajta...

Viszont azt megjegyezném, hogy a testvéredéknél valami véletlen egybeesés lehetett a válogatósság és a "hosszú kizárólagos szopás" között.

Második lányom 7,5 hónapos koráig masszívan elutasított MINDENT amivel kínáltam, csak cicizett, azt is gyakran és sokat. Most ő a legjobb evő gyerekem, gyakorlatilag mindent megeszik, amit elé teszek. 2 éves múlt.

2011. dec. 14. 21:48
 13/13 anonim ***** válasza:
Kedves Utolsó, biztos neked is igazad van. Ha a Fiam egy kicsit is ellenkezett volna, én sem erőltetem a kóstoltatást, de, mint irtam, állandóan éhes volt :-), és kifejezetten lelkesen fogadta a gyümölcsöket. Én úgy éreztem, ha lassan bevezetem ezeket, és mellette bőségesen kap anyatejet is, nem teszek rosszat Neki. Ráadásul én sokszor megkaptam azt is, hogy hig a tejem, azért szopik állandóan a Babám, javasolták, hogy éjszakára tápszerrel etessem meg. Ezt persze én is elutasitottam, hiszen rengeteg tejem volt/van, hülyeség lett volna ... És egyáltalán nem kizárt, hogy a következő gyerekem sokáig lesz kizárólag anyatejes, majd meglátjuk, hogyan alakul. Szerintem az a legfontosabb, hogy a gyereket nézzük, hogy neki mi a jó!
2011. dec. 15. 12:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!