Anyukák ti ezt elhiszitek? 5 hónapos baba bilibe kakil?
A minap olvastam itt egy kérdést azt hiszem a Lidl pelenka nedvszívóképességével kapcsolatban.
Az egyik válaszoló azt írta a pelenkáról:"pisit jól bírja a kakira nem tudok mit írni mert 5 hónapos kora óta az bilibe megy".
Ha magára ismer az illető ne haragudjon érte csak érdekelnének ki mit gondol!
Hát, aki azt kérdezi, hogy egy anya honnan tudja, mikor mi baja van a gyerekének.. az valószínűleg még nem gyakorló anya.
Persze nem azt mondom, hogy kezdőként mindent kapásból vágunk, sőőt, de minél korábban és minél jobban megfigyeli valaki a gyerkőcét, annál jobban fogja ismerni is. Ergó, elég jól meg tudja saccolni a dolgait.
Épp most olvasom a Lelki köldökzsinór c. könyvet és elgondolkodtató, hogy sok anyuka már a pocakjában is képes kvázi beszélgetni a babájával. Én mondjuk elég sokat foglalkozom ezzel a témkörrel, tanultam pszichológiát is, de néhol kicsit azért meredeknek tánik azt olvasni, amit ez a könyv ill. a módszer szerzői állítanak. De, ettől függetlenül azt simán el tudom hinni, hogy ha az anya komolyan és kitartóan tartja a kapcsolatot a babájával (ilyen-olyan módon), annak jelentős hatása lehet a későbbiekre is. Hiszen a korai szakaszban a baba és az anya is sokkal jobban "ki van éleződve" egymásra, könnyebben megtanulják egymás nyelvét, nagyon működik az anyai intuíció (ha hagyják) stb.
Ez van pl. akkor is, amikor már a születés után az együttalvó anya idővel mindig pár pillanattal a babája előtt ébred fel az éjjeli szoptatásra. Annyira összeszokik az alvási ritmusuk, hogy az anya megérzi, mikor fog kelni a baba és megszokja, hogy előtte ébredjen fel. Így nem lesz éjjeli sírás. (Ezt egyébként én is átéltem az enyémmel.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!