Hogy zajlik nálatok a karácsony? Mennyire legyek engedékeny? Első karácsony babával.
Anyósom hétvégén elmondta a tervet: 24-e náluk, ott alszunk, 25 és 26 megyünk vele rokonokhoz!!! Persze rögtön mondtam, hogy ez így nem lesz jó, válasszon 25 és 26 között - szó szerint kiabált velem!!
Babám 2 hónapos. Szeretem mindenfelé vinni, de ha valaki beteg, attól még elmegy a családi karácsonyra, simán elkaphat valamit. Arról meg ne is beszéljünk, hogy nekem is van családom! Szerencsére ők megértőbbek, de hogy a 3 nap alatt pár órára sem megyünk át...
Én szerettem volna a 24-ét hármasban tölteni, később is szeretném majd. Szerintetek ha most engedek, akkor minden évben ez lesz? Én vagy a párom beszéljünk vele?
Párom??? "Eddig is anyu szervezte a karácsonyokat, mindig jó volt" !!!!????? A 24-ét ő is együtt tervezte velünk 3asban, de most elbizonytalanodott.
Most jó lenne, ha lett volna korábban konfliktus, így nem tudom, mennyire számíthatok rá :-(
24én dél utánialvásig vakargatjuk a kicsimicsodánkat(na jó én 25ére előkészülök), aztán át apósékhoz, náluk ajándékozás meg kis összeülés(kb 30perc) aztán a bébik nyúzzák a papát a többiek meg gépeznek, így én tvzni fogok, meg rötyögök a bébiken.
25.én szeretnék én ugrálni(eddig a mamám tartotta), így a családomat áthívtam, nekik sütök-főzök, ajándékozás 2.kör.
26.án férjem családja 2.kör anyósom rokonainál
Hogy mi egyszer is 4esben Szentestézzünk. Hogy Szépen vacsora után saját fa alatt itthon ajándékozzunk, egymással törődjünk, hát:(
Nálunk elváltak a szüleim, úgyhogy a karácsony mindig egy nagy rohanás volt, mert elvárták, hogy szent este menjünk mindenhova. Pedig azért 3 napos ünnep, nem?
De amikor megszületett az első gyerek, elmondtam mindenkinek, hogy a szent este a szűk családé. Nálunk 7.30-kor van a gyereknek villanyoltás, egyszerűen nem tudnánk 3 felé menni addig. Megértették. Sőt, aztán azt is mondták, hogy jönnek ők, ha nem akarom vinni a babát. De én szívesebben megyek, mert készülni aztán nincs semmi időm, jobb nekem, ha én vagyok a vendég, és nem a vendéglátó.
Ne engedj a szent estéből, mert különben minden évben csak egy nagy rohanás lesz az ünnep, és ez így nem öröm.
Én a 24.-hez ragaszkodom,hogy az a szűk családé nálunk is így van.A többi napot meg el kell osztani a szüleid és anyósodék között.Én nem engednék ebből,mert később sem fogjátok tudni leállítani!
Sok sikert,majd írd meg hogy mi volt!
Holnap jön anyós, férjem is "hazarendeltem" időre, akkor megbeszéljük. Amit felajánlok: ha 25 vagy 26 nem elég neki, akkor két ünnep között is jöhet/mehetünk. Így is heti 2 alkalommal látja a babát, ezzel nincs is bajom. De 24 a miénk, mert ezt szeretnénk hagyománynak hosszú távon. Majd megírom, mi volt; szorítsatok :-))))))
Köszönöm a válaszokat!
Nálunk elképzelhetetlen lenne, hogy bárki így beleszóljon a családi életünkbe. A család a férjem, én és a lányunk. Az baj, ha te is és a férjed is az anyósodra hagyjátok az irányítást.
2-3 hónapos babával biztos, hogy nem járnék házról házra, a másik pedig, hogy a karácsony a pihenésről is szól, arról, hogy végre apa, anya és a baba is együtt legyenek és élvezzék az ünnep perceit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!