Egy újszülöttnek fontos a hordozó vagy korának megfelelő autósülés is elég?
Figyelt kérdés
Azért kérdezem mert második baba lesz és a tesója hordozóját kivonták a forgalomból / a KRESZ szerint nem szabályos/. Vegyünk új hordozót vagy a 0-4 éves korig használható ülés megfelelő? Valamilyen ülést mindenképp kell vennünk, mert a nagy 2,5 éves lesz, amikor megszületik a pici és akkor ő átadná a 0-4-ig ülést neki.
Szóval nem tudom eldönteni, hogy a nagynak vegyek egy nagyobb ülést, vagy a kicsinek egy hordozót?
Egyébként az elsőnél se sokat használtuk a hordozót, szinte csak autósülésnek, mert nem szerettük cipelni!
2009. máj. 16. 17:41
1/7 anonim válasza:
Akkor érdemesebb egyből ülést venni(0-18 kg).Én nagyon szomorú voltam,amikor kinőtte a hordozót,mert sokkal egyszerűbb volt úgy cipelni(pláne ha bealudt).
2/7 anonim válasza:
Hát én nem gondolom, hogy az az ülés amiben egy négy éves gyerek kényelmesen el van, az jó, kényelmes, és főleg biztonságos egy újszülöttnek!!! Én ezekben nem hiszek. Amíg a baba nem tud ülni illetve nem éri el a 9 Kg-t én tutira hordozóban szállítanám, legalábbis mi így tettük. Most egy éves a lányom és 8 hónapos kora óta ül autós ülésben amely 9-18 Kg-ig használható és isofixes. Szerintem a biztonság és a baba kényelme mindennél fontosabb, a döntés a tiétek ill. sajnos a pénztárcátoké.
3/7 A kérdező kommentje:
Ilyenünk már van, ebben ül a nagy.Ha átadja a kicsinek akkor meg neki kell venni valamit. Csak az a baj, hogy a 3 éves kortól használhatóhoz még kicsi lesz. Amúgyis elég vékonyka. De néztem 8 hótól 12 éves korig használhatót, az biztos jó.És akkor többet nem is kéne venni.
2009. máj. 16. 17:48
4/7 A kérdező kommentje:
Az előbb az elsőnek írtam. Most meg a másodiknak: Hát ez az, ettől félek én is, hogy egy újszülött belecsúszik egy olyan ülésbe. Na, majd meglátom!
2009. máj. 16. 17:53
5/7 anonim válasza:
Látod le lettem pontozva mert le mertem írni a véleményemet amivel setítséget szerettem volna nyújtani. Szerintem én a helyedben a nagyobbacska gyermeknek vennék újat. A régibe belefektetném a kicsit és akkor látjátok hogy kényelmes e és nagyjából biztonságos e neki. De én a hordozót részesítem előnyben, csak hát a pénz is domináns gondolom. A hordozót valóban nem lehet annyira kihasználni de egy újszülöttnek én midnen képpen azt találom a legjobbnak. Használtat sem tudtok venni, esetleg ismerőstől kölcsön kapni? Ha minden kötél szakad én a nagyobb gyerkőcnek vennék egy új ülést és a picit tenném a már meglévőbe. Sok sikert.
6/7 anonim válasza:
Szia! Nekünk az autósülés 0-tól használható, egyszer próbáltam meg belerakni kb. 1 hónapos volt, hiába döntöttük meg teljesen, akkor is úgy ült benne szegénykém, mint a cövek. Mivel menetiránynak háttal kel bekötni, az autó ülése is lejt, így a gyerek teljes egyenes háttal utazott. Most 5 hónapos, még mindig inkább a hordozót használjuk, mivel azt miután bekötöm, lehet billenteni, így hosszabb úton majnem fekszik. A rendes ülést inkább kb. 6-7 hónapos kortól lehet használni szerintem, attól is függ milyen erős a baba, hogy tud már ülni. Nincs valamilyen bizományi üzlet, ahol lehet olcsón kapni jó állapotú használtat?
7/7 A kérdező kommentje:
Használtat már nem akarok, mert az első is az volt és valahogy elment tőle a kedvem. De valószínű veszünk egy olcsóbb hordozót a kicsinek és a nagy még 4 éves koráig maradhat a saját ülésében. Vagyis addig, amíg a kicsi ki nem túrja onnan!
2009. máj. 17. 09:19
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!