Hogyan segíthetnék a kisfiamnak abban, hogy sikerüljön wc-be kakilnia?
Semmit! Az én fiam ugyan ezt csinálta!Nálunk is volt igérgetés, fenyegetés, ajándék, bünti, stb... szóval minden létező dolgot, ajánlást kipróbáltunk!
Aztán 2 hónappal az 5. szülinapja elött beszélgettünk a Roary -s játékokról.Megkérdezte hogy kaphatna e roary versenyautót a télapótól ha a bilibe kakilna... !?!?
Értetlenül álltam a dolog elött mert korábban ha ígértem neki ajándékot akkor sem volt hajlandó a dologra. Szóval megegyeztünk hogyha Ő is meg a kissebb is (Ő akkor volt 3 éves)ezentúl bilibe kakilnak,akkor kaphatnak roary-t.
Na, onnantól kezdve nem volt gondunk a pelusra!
Szóval ezt a dolgot a gyerek dönti el nem a szülő!
Lehet az oviban hamarabb rá áll a dologra mert ott helyes kis vécék vannak.Nekem a fiam késöbb elmondta hogy félt az itthoni nagy vécétől, hogy beleesik, vagy elnyeli...még szűkítővel sem volt hajlandó ráülni.
Itthon azóta is vécé formájú bilibe kakilnak.
A hagyományos bili formájú bilit is útálják!
Ne erőltesd a dolgot!Inkább légy vele türelmes és megértő.
Bróbáld megbeszélni vele az ellenkezés okát,szerezz neki vécé formájú "bilit".A többit bízd az ő lelki világára. Elöbb - utóbb le fog szokni a pelusról.
Elöbbi vagyok: Az oviban sem lesz gond a dologgal!
Át fog állni az otthoni délutáni vagy a kora reggeli kakilásra.Vagy simán megtetszik neki a kis vécé és semmi gond nem lesz!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!