2011 júliusi babák és anyukái, hogy vagytok?
Júli 8-ra voltunk kiírva, de júni 29-én bújt ki a picike...vagyis 7 óra vajúdás után, leesett a szívhang és kivették...szóval császáros baba lett.
A szoptatással 3 hónapig küszködtem, ő nagyon ügyes volt, nem rajta múlt. Kezdettől kellett kis pótlás. Majd miután nem állt el a vérzésem (tehát 3 hónapig folyamatosan véreztem, és nem csak épphogy, hanem rendesen)gyógyszereket kellett szednem és nem szoptathattam. Nem is fejhettem. A vérzés elmúlt, a tej elapadt.
Azóta tápszeres. De egészséges, jól fejlődő, és hatalmas :D baba. (70cm és 9200g:))
A hátán kicsit kötött az izomzat, ezzel járunk tornára, de szépen forog, próbál kúszni, már halad is---> egyelőre csak hátra:)))
Most kezdjük a hozzátáplálást, eddig még mindent megevett, szóval jó étvágyú.:)
Nyugodt, mosolygós baba, kétszer is meggondolja, hogy sírjon-e vagy várjon még, szóval tök jófej velem:))
Éjszaka alszik, napirendünk szépen kialakult.
Mire vagy még kíváncsi?? :)))))))))
És ti hogy vagytok??:)))
Júli 12-én született a kisfiam, császármetszéssel. Nekünk ő második baba :) Sajnos vele az egész terhességet végigizgultuk, mert ciszta volt a fejében, mindkét veséjében tágulat volt, plusz a jobb oldali veséje kétüregű. Magzatvizet is vettek tőlünk.
De szerencsére a ciszta felszívódott, a tágulatok kezdenek rendeződni, a kétüregűség fejlődési rendellenesség, az örökre megmarad.
Amúgy nagyon mosolygós, kiegyensúlyozott baba, nincsen ölben, jókat dumálgat, már 1 hónapja forog, most már pillanatok alatt végiggurul a szőnyegen. A napirendje teljesen kialakult, de muszáj is volt, mert a tesója 27 hónapos, és azért az ő napirendjét is figyelembe kellett vennünk.
4 hónapos kora óta hozzátáplálom, szereti az új ízeket.
Így néz ki egy napunk:
Hajnalban kel cicizni, ez változó 3-5 között.
Reggeli ébredés 7 körül, 8kor szopizik.
10 körül gyümölcsöt eszik.
11-12 között ha jó idő van kimegyünk, akkor alszik egy nagyot a babakocsiban, kb fél 3ig (közben bejövünk a tesó miatt, őt is behozom, kicsit levetkőztetem, de marad a babakocsiban)
Ha felébredt akkor kap egy kis főzeléket (ezt pár napja kezdtük) + szopizik.
5 fele alszik egy fél órát, utána kb 6 körül tejpépet kap.
Este 8kor fürdünk, szopizik meg egy kis tápszert is kap.9 körül már alszik.
Amúgy minden nagyon érdekli, ahogy tud rögtön a kezébe kaparint valamit, és tömi a szájába. De nem hinném, h a foga miatt, még nem duzzadt az ínye.egyszerűen csak ismerkedik.
A te babád milyen?
Szerencsére most már jól vagyunk :]]]
Pont ma van egy hónapja, hogy hazajöttünk a kórházból!
A mi történetünk egy picikét hosszú, de a lényeg, hogy élünk mind a ketten!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!