Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Lemaradt a fejlődésben. Kinek...

Lemaradt a fejlődésben. Kinek kell szólni?

Figyelt kérdés
Van egy ismerősöm, akinek 1 éves a lánya, szerintem nagyon le van maradva a fejlődésben. Egyáltalán nem reagál a nevére, igazából alig kommunikál a külvilággal, ha egymagában üldögél, sokszor ülő helyzetből is eldől és marha nagyot tud esni. Mindössze 6 és fél kiló a gyerek, nagyon sovány. Az anyukája úgy tesz, mintha ez teljesen normális lenne. Tápszert nem hajlandó neki adni, helyette ad zsíros kenyeret hagymával... Az a fura, hogy a védőnő erre nem szól semmit? Hiszen időnként csak látja őket, ha máskor nem, oltásnál.
2011. dec. 9. 11:59
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
Szerintem a súly itt nem mérvadó! A legjobb barátnőmnek a kisfia 1évesen nem volt 8kiló (most 2évesen 10kiló)! Nagyon vékony, nagyon rossz evő gyerek, de mozgásban soha nem volt lemaradva. Házi cunaminak hívjuk:)!
2011. dec. 11. 11:35
 12/12 anonim válasza:

Bar mar regi a tema, gondolom megoldodott (erdekelne, hogyan), azert finoman kommentelnem:

1.) kedves kerdezo, az, hogy az anyuka eljar egy baba-mama klubba, szerintem azert azt jelenti, hogy valamelyest csak torodik a gyerkoccel.

2.) semmire nem kotelezi. Miert kellene neked barmit is elmondania? Semmi kozod hozza. Jogod sincs beleszolni. Meg ha igazan a baratnoje vagy, akkor sem. Tanacsot lehet adni termeszetesen, velemnyt is nyilvanithatsz.

3.) ha csak a baba-mama klubban talalkoztok, akkor nagyjabol fogalmad sem lehet rola, hogyan elnek, mit esznek. (amikor pl elmentem otthonrol a kicsimmel, bizony az egyszeruseg kedveert o is kapott talan nem neki valo kajat, de ez nem jelenti azt, hogy chipsszel tomtem volna allandoan).

4.) ha nagyon aggodsz, tenyleg lehet szolni a vedononek, elvileg o hozzaerto, latnia kell, ha gaz van.

Udv

2014. máj. 13. 14:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!