SOS! Gyed kérdés?
A GYED-et nem a munkaadó fizeti, még akkor sem, ha esetleg tb kifizetőhely, és ő folyosította. Ha megvolt előtte a jogviszony (márpedig szerintem neked megvolt), akkor kell, hogy kapd a GYED-et.
Mellesleg én azt sem értem, hogy GYED alatt hogyan jelentett ki a munkaadód?
Na, akkor tisztázzunk valamit.
A munkáltatód a gyereked 3 éves koráig csak úgy tud tőled "megszabadulni" ha:
- aláírod a közös megegyezést
- jogutód nélkül megszűnik a cég.
Ha egyik sem állja meg a helyét, akkor olyan nincs, hogy nem vagy bejelentve. Ebben az esetben keress fel egy munkajogászt!
Ha aláírtad a közös megegyezést vagy jogutód nélkül szűnt meg, akkor passzív jogon fogod kapni a gyedet. Összegben ez nem változtat semmit a dolgon, viszont ez csak egy későbbi tgyásnál számít a 365 napba, sem egy későbbi gyednél, sem egy későbbi munkanélküli ellátásnál nem számít semminek.
Már segítettünk, de mégegyszer leírom:
Keress fel egy munkajogászt, mert valószínűleg jogellenes az, ahogy téged "kiraktak"!
De ha mégis jogszerű (pl. jogutód nélkül szűnt meg a cég, a virágbolt egy másik cég), akkor kellett volna kapjál végkielégítést, értesítést, a papírjaidat.... Ebben az esetben sincs semmi veszve, gyedet fogsz kapni (hiszen a bizt. jogviszonyod a tgyás ideje alatt szűnt meg), de csak passzív jogon fogod kapni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!