Anyukák ez hihető? Nem vagyok egy kötekedős típus, de van egy ismerős aki kb.1 hónapja mondta, hogy az akkor 18 hónapos fia 3-4 szavas mondatokat mond.
Van egy kisfiú, aki pont egy napon született a lányommal. A kórházban ismerkedtünk meg az anyukájával.
15 hósak voltak, mikor egyik alkalommal találkoztunk. Az én lányom szókincse akkor kb 20-30 szó volt, de mondat egy sem. A kisfiú akkor már ilyeneket mondott, hát ha nem én hallom személyesen, el sem hiszem: " anya le akarok menni, menjünk sétálni " " anya, vegyük a cipőt " " anya, nem akarok többet játszani, éhes vagyok " stb
Az én nagyobbik lányom két éves koráig csak gagyogott. A kicsi 9 hónaposan klezdte mondani hogy cica, anya, apa, vava (kutya) tütü és hasonlók. 18 hónaposan már értehtően beszélt, bővített mondatokban, és mondókázott. Most volt 1 hete két éves. legalább 20 éneket tud ( a part alatt végig, ég a világ, boci boci, mokuska, hull a pelyhes, Mikulás Mikulás, Télapó itt van,kis karácsony, tavaszi szél, sárga csikó, stb.) számtalan mondókát, rajzfilmek zeneszövegeit, (pl fifi, eperke,)reklámnótákat.
Engem is meglep sokszor. Teljesen érthetően, összefüggően, és választékosan beszél. Nem egyformák, és teljesen hihető, amit a barátnőd mond.
14 hónaposomra ma a mama vigyázott. Mikor a csajszi bekakált, közölte a mamával: Mama, kaka! És ment a pelenkázóhoz.
Szóval hihető.
Kisfiam 20 hónaposan kezdett el egy-két szót egymás mellé rakni, majd egy-két hó után kezdett mondatokban beszélni.
Az én fiam is nagyon korán beszélt, 1 évesen már tudta az anya, apa, baba, mama, cica szavakat, másfél évesen pedig több rövidebb szavas mondatokban beszélt, ezt több videon meg is örökítettük, mert az ismerettségi körünkben ő volt az egyetlen,aki ilyen hamar beszélt.
2 éves korára pedig szinte tökéletesen beszélt.
14-es válaszolónak: az én fiam is azt mondja, hogy 'hamma ké' Jót nevettem, hogy nincs egyedül. :))
Kérdésre válaszolva pedig, igen, van ilyen. ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!