Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Oviba csak akkor adhatom a...

Oviba csak akkor adhatom a gyereket ha betölti a 3. élet évét?

Figyelt kérdés
Sajnos nálunk nincs bölcsi és a 3. évben a gyes elég kevés, ezért szeretnék vissza menni dolgozni 2 év után
2011. dec. 7. 18:33
 1/7 anonim ***** válasza:

2,5 éves kortól vehetik fel az oviba, de előbb azokat veszik fel, akik betöltötték a 3 évet

tehát, ha túljelentkezés van (márpedig a kis falvakat figyelembe nem véve gyakorlatilag mindenhol az van), akkor nincs sok esélye, hogy bekerüljön.

2011. dec. 7. 18:47
 2/7 anonim ***** válasza:
67%

szia.

Én óvodában dolgoztam 7 évet és sohase volt olyan h. 3 évesnél fiatalabbat felvettünk volna. Ez törvényileg is így

van, úgy tudom. De megpróbálni meg lehet, kérdezd meg az óvoda vezetőjét.

Meg az feltétel h. már ne legyen pelusos, bilis, hanem rendesen wc-re tudjon menni.

2011. dec. 7. 18:53
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Már más a törvény, ha az ovi támogatja a 2.5 évesek felvételét, és teljesen szobatiszta mehet. Feltéve, hogy van hely.
2011. dec. 7. 19:13
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Óvónő vagyok,ahogy írták előttem 2,5 éves korától NAPPALI szobatisztasággal már felvehetik,ha az összes 3 évest felvették és még van szabad férőhely.Illetve nálunk azért feltétel (mivel mi is nagyon sokan vagyunk),hogy az anyuka dolgozzon,és ezért írassa be 2,5 évesen a gyermekét.
2011. dec. 7. 19:29
 5/7 anonim ***** válasza:
Nálunk 2,5 évesen felveszik, ha teljesen szobatiszta. A férőhellyel szerencsére nincs gond. 2000 fős falu, és kb 80 %-os a telítettség. Sőt, a közeli városból is hordják ide a gyerekeket, mert a városi ovik mind tele vannak. Ilyenkor a helyiek előnyben, hiába 2,5 éves. Érdeklődj az óvodákban, ha több is van, akkor ott is. Esetleg csináltass ideiglenes lakcímkártyát, és akkor másik településen is felveszik.
2011. dec. 7. 22:00
 6/7 A kérdező kommentje:

mi is 2000 ezer fős faluban lakunk még csak 3 hónapos szegényke de már a 3. évtől parázok

másik településre nem tudom hordani, hisz 4kor kell kelnem, hogy beérjek a munkahelyemre 7re, így őt a nagymama és a párom hozná vinné

2011. dec. 8. 10:44
 7/7 anonim ***** válasza:

Nálunk felvették a fiamat 2,5 évesen, pedig akkor még a 3 év volt érvényben. Azt mondták, ha szobatiszta és munkahely múlik rajta, akkor mehet. Igaz ez 5 éve volt, de most a másodiknál is két év után megyek dolgozni, nem engedhetem meg magamnak, hogy az utolsó évet itthon töltsem:(

Szerintem sétáljatok el az ovi felé és kérdezd meg mire számíthatsz.

2011. dec. 8. 12:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!