Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 7 hetes babám sokat alszik,...

7 hetes babám sokat alszik, enni sem kel fel, láza nincs. Normális?

Figyelt kérdés
Pl. este 9-kor evett, fél 12-kor ivott egy kis vizet és én keltettem hajnali 5-kor, hogy egyen, ennek 5 órája és most is húzza a lóbőrt. Eddig úgy aludt, hogy este 11 fele evett, aztán 5-kor és 9-kor. Most meg fél 11.
2011. dec. 7. 10:27
 1/7 anonim ***** válasza:
7 hetes babának nem kell víz!!! Csak is tej/tápszer. Ne keltsd fel enni, ha szépen növekszik a súlya, nincs besárgulva. Nem minden gyerek kel 3-4 óránként, az én fiam már a kórházban is átaludta az éjszakát még a nővérek is csak néztek. Hagyd aludni, ha éhes lesz, kelni fog. Egyébként is, ha 9kor evett, akkor másfél óra telt el azóta. Ez teljesen jó, nincs ezzel semmi gond.
2011. dec. 7. 10:38
 2/7 anonim ***** válasza:
Éjjel ne adj neki szopit,se mást. Ha szomjas,akkor adhatsz neki vizet vagy teát.De ha alszik,akkor ne keltsd fel semmiért.
2011. dec. 7. 10:43
 3/7 A kérdező kommentje:
Este fél 9-kor evett, most meg reggel van. Azért adtam neki vizet, mert őrjöngött és etetni még nem akartam, mert még akkor 3 óra sem telt volna el a két evés közt...és a hasfájásra is ugyanolyan éhségérzetet mutat, így kiderült, hogy éhes vagy a hasa fáj...
2011. dec. 7. 11:15
 4/7 anonim ***** válasza:
A második butaságot írt. 7 hetes, azaz nincs még 2 hónapos a pici. Ekkora gyereknek nem kell vizet adni, csak szopjon vagy tápszert. Éjszaka ha nem kel nem kell felkelteni, de ha felkel akkor ne vízzel lakasd jól, hanem adj neki tejet. Lényegtelen, hogy mennyi ideje szopot előtte. Ha a hasa fáj akkor szintén nem a víz, de nem is a tej a megoldás, hanem hasra tétel, espumisan/infacol csepp, hátsimogatás, has masszírozás. 1. voltam, védőnő.
2011. dec. 7. 11:30
 5/7 A kérdező kommentje:
Jól félre értettél. Ha lesz időm, leírom a dolgokat. Majd visszavárlak!
2011. dec. 7. 12:00
 6/7 anonim ***** válasza:

Értelmezem mégegyszer, valóban félreértettelek. Tehát Este 9kor evett, utána fél 12-kor adtál neki egy kis vizet. Elaludt, majd hajnali 5-kor keltetted fel enni és fél 11kor írtad a kérdést. Előtte este 11kor evett, majd hajnal 5 és reggel 9.

Nos, még mindig azt tudom neked mondani, hogy NEM kell egy 7 hetes babának sem tea, sem víz. Ha 1.5 óra múlva "őrjöng" (bár olyat még nem tud) akkor ismét vissza kell tenni a melledre, majd ha elalszik legközelebb szól ha éhes. Nem baj, ha nem eszik éjszaka, vagy hajnalban, ha szépen gyarapodik a súlya és nem sárga. Nem minden babának egyforma az étvágya, van akinek több kell és sűrűn, van akinek kevesebb. Örülj, hogy tudsz egy kicsit pihenni tőle, majd visszasírod még ezt a jóságot :)

2011. dec. 7. 14:12
 7/7 A kérdező kommentje:

Ha fáj a hasa, akkor is úgy csinál, mintha éhes lenne, ezért a vízzel teszteltem, hogy tényleg éhes maradt, vagy fáj a poci. De eddig kb. 2-szer ivott vizet a 7 hét alatt...

Mit várhatok, hogy napi hányszor fog enni? Múltkor azt mondta a védőnő, hogy mostmár a 4 órát ki kell bírnia, nos, ezt bírja, lesz ez még több is? Mondjuk csak 5 óránként fog kérni enni???

2011. dec. 7. 19:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!