újszülött babának ciszta a petefészekben? 3cmes. Valki hasonló helyzetben:tapasztalatok?
Biztos az a 3 cm??
Egy újszülöttnek a petefészke sincs 3 cm!! Egyébként felszívódik.
Az egyik unokatesómnak 5 évesen operálták ki a petefészkét, szóval el tudom képzelni, h újszülöttben is van.
Az unokatesómról persze nem tudom, h cisztája volt-e v tumora, de nem tudták megmenteni neki.
Első válaszoló vagyok
Kicsit kifejthetnéd, hogy mégis mennyi idős a baba és hogy derült ki, hogy cisztája van? A ciszták egyébként kis vízzel telt hólyagocskák, a petefészekben pedig a kis éretlen peték telnek fel vízzel, de kis idő után kipukkadnak és felszívódnak. Az is előfordul sokszor, hogy egyik ultrahangon (gondolom uh-ták?) látszik, a másikon meg már nem fog. De ha jártatok uh-n, akkor csak mondott valamit az orvos, kétségek között nem engednek el senkit, főleg nem egy pici babával. Fejtsd ki bővebben majd légy szíves, mert érdekelne. (a fiamnak az egyik veséjében volt egy pici ciszta, a kötelező hasi uh-n látták 6 hetesen, aztán pár nap múlva, mintha ott sem lett volna úgy eltűnt) Kicsi korban még annyira átengedik a vizet a sejtecskék, hogy bárhol és bármikor kialakulhatnak ilyen ciszták, amik akár órákkal később eltűnnek végleg.
NEm az én babám, testvéremé.
Korababa 30hétre.
Még csak annyit tudok hogy tegnap írták alá a beleegyező nyilatkozatot hogy megvizsgálhassák ott e van még.
Csak érdekelnének a lehetőségek
eddigi válaszokat köszönöm
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!