Anyukák! "Leülős" hiszti llen mit lehet tenni?
1 éves kiscsajszim rájött,hogy hiszti is létezik:):) hurráá
És nála úgy működik,megy a kis nyöszörgés és rögtön leül. Ez bent oké,mert nem foglalkozom vele,és rögtön abba is hagyja,na de ma már az udvaron is ezzel próbálkozott. Ott azért mésem engedhetem,hogy ücsörögjön...
Ha leül ilyen hidegben, akkor vedd fel és tereld el gyorsan a figyelmét, hogy tudja nem azért vetted fel, mert hisztizik, hanem mert mutatni akarsz neki valamit.
Mutass neki egy faágat, egy kavicsot, hogy ne figyeljen a saját kis hisztijére.
Lányomnál ez nagyjából beválik, persze kísérletezni kell, hogy nálatok mi a titkos recept.
Mivel én mindig overálban viszem ki játszani a gyerekeket, főleg a kicsit és ráadásul vízhatlanban, kevéssé problémás, hogy egy fél percig a földön fekszik. Így aztán hagyom odakinn is, hogy magához térjen.
A ti gyerekeitek játék közben nem szoktak amúgy is a földön csúszni-mászni? Mert nekem még a nagyobbom (hároméves) is simán lehasal, leül játék közben, még télen a hóban is. Ezért aztán mindig úgy is vannak felöltöztetve, hogy ne lehessen gond belőle. Így a hisztit is tudom ugyanúgy kezelni, mint odabenn. :-)
pontosan ez a megoldás hagyad. öltöztesd fel úgy hogy elfeküdhessen.
a düht le kell vezetnie (ha te is dühös vagy valahogy levezeted, pl mondasz egy csúnyát, becsapod az ajtót), semmiképpen se tiltsd meg neki. ha ez nem tetszik akkor mutass neki egy másik megoldást (habár szerintem a földre leülés, vagy lefekvés nem rossz dolog, jobb mint ha csapkodna, kiabálna, karmolna).
a hiszti nem más mint kiadja maga´bol a düht, és elég dühítö a te számodra is mikor anyád megmondja mit csinálj mikor te nagyon jól tudod mit kell tenned. (ez csak vicc volt) szóval hagyd hogy dühöngjön akár agresszív is lehet, pl eldobja a maciát. neked kell megszabnod megmutatnod mi az ami még nálad elfogadható a düh levezetésére és mi nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!